Att Apple satsar på ar är ingen överraskning. AR Kit introducerades som bekant med IOS 11 och ger utvecklare möjlighet att skapa bättre kreationer med förstärkt verklighet.

I en intervju med The Independent berättar nu Apples vd Tim Cook mer om ar-satsningen och hur tekniken på sikt kan bli riktigt användbar. Bland annat berättar han att ekosystemet Apple byggt upp är en stor fördel när det kommer till ar. Han ville varken dementera eller bekräfta ryktena om att företaget snickrar på ar-glasögon, i stil med Google Glass, och poängterade även att tekniken inte är helt redo än.

”I dag existerar inte den typen av teknologi, åtminstone på ett kvalitativt sätt. Skärmtekniken som krävs, samt det faktum att allt ska sättas på ditt ansikte – det finns stora utmaningar med det”, säger han och fortsätter:

”Synfältet, kvaliteten på skärmen, det finns inte än. Och som med allt annat, kommer Apple bara skeppa något som känns kvalitativt. Vi bryr oss inte om att vara först, vi vill vara bäst och ge människor en fantastisk upplevelse”.