Apple säljer en hel del egendesignade armband som tillbehör till Apple Watch. De håller genomgående hög kvalitet (till ett högt pris) – men inga av dem är lika spännande som armbanden i Apples senaste patent. Patentet söktes redan i april 2015, och godkändes under förra veckan. Det skriver Appleinsider.

Vi testar Apple Watch series 3 GPS: Snabbare och bättre till träningspasset

Apple skriver i sin patentansökan att vanliga armband är på tok för svårhanterliga och jobbiga att ha att göra med. Lösningen på detta? Självjusterande armband, såklart.

I patentet beskrivs armband som själva justerar passformen, på en rad olika sätt. Bland annat skulle en inbyggd vajer automatiskt dras åt (gissningsvis med ström från klockan) för att sitta bättre på handleden. En annan metod beskriver en bälg som fylls eller töms på gas alternativt en vätska för att minska eller öka storleken på bandet. En tredje metod har ett ombyggt chassi där en del av klockan kan dra in eller släppa ut en del av armbandet.

Missa inte! Test: Glöm dyra original - här är 4 billigare armband till Apple Watch

Apple Watch
Foto: Apple, United States Patent and Trademark Office

Förutom att ge en (förhoppningsvis) bekvämare och bättre passform skulle automatiskt justerbara armband kunna ge mer exakta resultat från pulsmätaren och andra sensorer i framtiden. Pulssensorn behöver nämligen sitta tätt mot huden för att ge pålitliga resultat. Och så sparar vi några sekunder varje morgon, när vi inte ens behöver spänna armbandet själva…

Apple Watch
Foto: Apple, United States Patent and Trademark Office

Det finns många mer eller mindre märkliga patent i Apples katalog, och om vi någonsin får se självjusterande armband till Apple Watch får helt enkelt framtiden utvisa. Patentet kan läsas i sin helhet här.

Apple Watch Series 3 Nike+ 42mm Aluminium with Nike Sport Band Pris vid test: 3995 kr.

Bästa pris just nu: 3495 kr