IOS Reachability

Iphone-användare som gillar att använda telefonen enhänt har sedan IOS 10 kunnat utnyttja en funktion som kallas reachability – Lätt att nå i svenska menyerna (du aktiverar funktionen i Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel -> Lätt att nå). Det innebär att du dubbeltrycker (inte klickar) på hemknappen för att krympa ihop gränssnittet så att du når till exempel knappar placerade längst upp på skärmen med en uträckt tumme.

IOS 11 har en förändring i Notiscenter som nu kallas Cover Screen och är en blandning av låsskärmen och Notiscenter. När du sveper nedåt från toppen av skärmen visas låsskärmen (utan att låsa telefonen).

I IOS 10 kunde du visa Notiscenter genom att svepa nedåt från mitten av skärmen med Lätt att nå-funktionen aktiverad, men allt sedan första betan av IOS 11 har det varit omöjligt.

En Macrumors-läsare mejlade Apples mjukvaruchef Craig Federighi och frågade om det var avsiktligt eller en bugg, och fick det korta svaret: ”Vi håller på att fixa det”. I den senaste betan av IOS 11.2 ingår fortfarande ingen fix, men för användare som förlitar sig på reachability hoppas vi att det kommer snart.