Enligt Politico kan Donald Trumps stabschef i Vita Huset, John Kelly, ha använt en privat Iphone som har varit hackad i flera månader.

Kelly tog sin privata Iphone till Vita Husets it-avdelning i somras och klagade på att den fungerade dåligt och vägrade installera uppdateringar. Han berättade då att han haft problem med den i flera månader.

Efter flera dagars undersökningar ska it-personalen ha konstaterat att telefonen är komprometterad på något sätt och att den ska tas ur bruk. Det är okänt exakt hur hackad den är och vilka uppgifter som kan ha läckt ut den vägen. Telefonen är Kellys privata och han ska inte ha använt den ofta sedan han fick jobbet i Vita Huset där han tilldelas en kontrollerad jobbtelefon.

Iphone är allmänt ansedd som säkrare än övriga smarta mobiler på marknaden, men under åren har flera säkerhetsbristen uppdagats och det är fullt möjligt att en främmande makt kan ha utnyttjat en okänd bugg i mjukvaran för att ge sig på ett mål som Vita Husets stabschef. Den typen av buggar kan ge en hackare miljontals kronor.