Förra året utrustades en Iphone för första gången med två kameror på baksidan. Än så länge har dubbelkameran inte använts till särskilt många saker – två gånger optisk zoom, ett porträttläge och nu ett porträttljus-läge i Iphone 8 Plus, det är ungefär allt.

Iphone 7 Plus

Men i den senaste uppdateringen (version 10) av den populära kamera-appen Camera+ drar företaget nytta av att utvecklare i och med IOS 11 kommer åt den information om djup som kamerorna ger. I Camera+ kan vi numera exempelvis redigera bakgrunden separat, alltså det som kameran bedömt som längre bort i bild. Det skriver utvecklaren på appens App Store-sida.

Missa inte: Nu är det sex år sedan Apple presenterade Siri

Vi kan exempelvis justera mättnad enbart på bakgrunden eller leka med exponeringskompensationen på bakgrunden av bilden för att få huvudmotivet att framstå tydligare.

I övrigt uppdateras appen även med ett nytt gränssnitt för kameraläget och en ”Smile-funktion” som tar bilden automatiskt när vi ler. Appen använder nu även det nya bildformatet heif. Camera + hittas i App Store och kostar 30 kronor.

Apple iPhone 8 Plus 64GB Pris vid test: 8890 kr.

Bästa pris just nu: 8320 kr