Usb-c-pd

5. Usb-c-pd laddstation – för riktig snabbladdning och till flera enheter

Det här är en lite större laddstation som har stöd för usb-pd. På framsidan finns tre usb-a-portar och en usb-c-port, där vi kan snabbladda vår nya Iphone i usb-c-porten. Kanske lite klumpig att ta med på resan, men å andra sidan behöver vi bara packa en laddare i väskan. Bäst gör den sig förmodligen hemma, och kan då ladda flera enheter samtidigt i hög hastighet.

Utspänningen från usb-c-porten varierae mellan fem, nio och 15 volt (totalt upp till 45 watt) vilket är helt enligt usb-pd-specifikationerna. De traditionella usb-portarna ger upp till 2,4 ampere och fem volt, så enheter kopplade dit laddas med fullt godkänd hastighet.

Pris: 150 kronor hos Kjell och Company.
Mer information: Kjell och Company


Artwizz Snabbladdare Iphone
Foto: Artwizz

6. Artwizz Powerplug USB-C – kompakt snabbladdning

Här en liten, praktiskt laddare, och kanske den bästa ersättningen för medföljande Iphone-laddare – med skillnaden att det går betydligt snabbare. Powerplug usb-c finns i en version som har stöd för både Android-sidans Qualcomm Quick Charge och det allt vanligare usb-pd. Laddaren har en effekt på 15 watt och kan variera spänningen mellan 5 och 15 volt beroende på vad mottagande enhet vill ha – något som bör betyda rejält snabb laddning.

Powerplug finns även i en större version som har ytterligare en kraftfull usb-a-port.

Läs mer! Test: Ladda Ipad, Iphone och Macbook snabbare med Powerplug Usb-c 24 watt

Pris: Cirka 345 kronor inklusive frakt till Sverige
Mer Information: Artwizz


Anker Powercore Plus Snabbladdare Iphone
Foto: Anker

8. Anker Powercore Plus usb-c – Enorm powerbank med snabbare laddning

Denna gigantiska powerbank har inget uttalat stöd för usb-pd, men vill vi ha mycket kapacitet och snabb laddning i en powerbank är det ändå ett av de bästa valen till en ny Iphone. Batteriet rymmer hela 20 100 mAh och förutom två traditionella usb-portar finns även en usb-c-port som ger fem volt och tre ampere. Det räcker för att ge bra skjuts på laddningen till en Iphone 8, Iphone 8 Plus eller Iphone X, och även för att ladda upp en Macbook i hyfsad fart.

Powercore Plus finns även i en ännu större variant med usb-pd-stöd, men tyvärr kan vi inte se att den modellen säljs i Sverige ännu.

Pris: 790 kronor hos Webhallen.
Mer information: Anker

Läs vidare: 7 snygga trådlösa laddare till din nya Iphone 8

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning