Madhub liknar till mångt och mycket Hyperdrive, en adapter som lanserades förra hösten tänkt för alla nya Macbook Pro-ägare som fortfarande behöver koppla in gamla tillbehör till sin nya dator.

Madhub är liksom Hyperdrive en usb c-docka som kopplas in direkt på sidan av Macbook Pro, med skillnaden att den går att anpassa efter vad vi behöver för stunden. Själva hubben består av två moduler som båda har varsin usb c-kontakt att plugga in i Macen. De kan användas för var sig, eller tillsammans. När de används tillsammans ser också magneterna till att de sitter tätt mot varandra och ger ett mer stilrent intryck à la Hyperdrive.

Madhub

Den ena delen av hubben har en usb c-ingång och en hdmi-ingång med stöd för 4k-video upp till 30 Hz- Usb c-ingången kan även ladda datorn över usb power delivery med upp till 100 watt.

Madhub
Foto: Madhub

Den andra delen av hubben erbjuder två stycken usb 3.1 gen 1 typ a-portar och kan även ladda en Iphone i rätt bra fart. Här finns också en sd-kortläsare, mikro-sdkortläsare samt ytterligare en usb c-ingång.

Använder vi hellre Displayport än hdmi kan den första modulen istället bytas ut mot en med Displayport-ingång. De olika modulerna kan sedan bytas ut, används tillsammans eller var för sig, så länge det finns en ledig ingång på Macen.

Madhub ska lanseras genom en Kickstarter-kampanj med frakt över hela världen. Den som är tidigt ute kan hugga ett exemplar för 59 dollar, motsvarande cirka 470 svenska kronor. En version för Microsoft Surface Pro ska även lanseras.