När vi ber Siri söka efter något i IOS och Mac OS, eller söker i Spotlight, har sökresultaten levererats av Bing, Microsofts utmanare till Google. Men det blir det ändring på från och med nu, skriver Techcrunch.

Anledningen ska vara att Apple vill vara konsekventa med vilka sökmotorer de använder. Standardvalet för sök i Safari på både IOS och Mac OS är idag Google, även om detta går att ändra i inställningarna. Apple låter meddela vi användare nu kommer få en ”mer konsekvent sök-upplevelse” oavsett var vi söker. Förändringen rullas ut hos hela världens IOS- och Mac-användare under måndagen och tisdagen.

Läs mer: Så mycket betalar Google för att vara sökmotor i IOS

Men Microsoft fäller inga tårar för det, Bing kommer fortsättningsvis leverera bildsökresultaten i Siri-sök och Spotlight, och uttalar sig så här till Techcrunch:

”Vi värderar vår relation med Apple högt och ser fram emot att även fortsättningsvis samarbeta med dem på många olika sätt, inkluderat Bing Bildsök i Siri, för att ge den bästa möjliga upplevelse för våra kunder. Bing har växt varje år och driver nu över en tredjedel av sökvolymen från PC:s i USA, och fortsätter växa över hela världen.”