4k i en film som köptes på skiva i 1080p
Foto: Appleinsider

Itunes Digital Copy är en kod som följer med en del dvd- och blurayfilmer och ger dig en kopia av filmen för att se i datorn eller mobilen via Itunes. Förr i tiden gav dessa koder enbart en lågupplöst version av filmerna, oavsett vilken upplösning de hade på skiva och vilka upplösningar som fanns tillgängliga i Itunes.

Nu rapporterar Appleinsider att det ser ut som att Apple har gjort en stor ändring på den här fronten. Filmer som nyligen lades till i Itunes-biblioteket med dessa koder kan nämligen strömmas till Apple TV 4K med 4k-upplösning om de finns tillgängliga med det, även i fall där filmen på bluray enbart har 1080p.

Apple har tidigare meddelat att filmer som har köpts i Itunes med hd-upplösning automatiskt och gratis kommer uppgraderas till 4k, och det är möjligt att det här är en del av Apples avtal med filmbolagen.

Skillnaden mot att köpa filmen på bluray med 4k är att du i det senare fallet kan se den även utan internetåtkomst, medan Itunes enbart erbjuder 4k strömmat och inte som nedladdning.