Efter att batteriet blev större i Iphone 7 jämfört med Iphone 6S har det än en gång sjunkit i storlek, precis som tidigare rykten hävdat. Iphone 8 har nu ett 1 821 milliamperetimmar stort batteri, medan Iphone 7 kunde skryta med 1 960 mAh.

Trots det hävdar Apple att Iphone 8 har ”ungefär samma batteritid” som Iphone 7, detta tack vare att A11 Bionic ska hushålla bättre med elektronerna. Nedanstående röntgenbild togs innan mobilen var isärplockad och visar bland annat teknik för den trådlösa Qi-laddningen.

Missa inte: Vi testar Iphone 8 – processorn lyfter Apples nya mobil

Ifixit
Foto: Ifixit

Ifixit har ännu inte plockat isär Iphone 8 Plus, men tidigare rykten hävdar att den har ett 2 675 mAh stort batteri mot 7 Plus betydligt större 2 900 mAh.

I Iphone 8 hittar Ifixit också, som förväntat, 2 gb lpddr4 ram-minne och ett lte-modem från Qualcomm. Sedan tidigare är det också känt att Iphone 8 har nya bluetooth 5.0. I år verkar Iphone dessutom ha fått en något förstärkt lightningport. Ifixit har i skrivande stund precis påbörjat isärplockningen, så fler uppgifter om Iphone 8:s insida lär komma allt eftersom.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 6899 kr.

Bästa pris just nu: 6940 kr