Apple Watch Series 3 fick bland annat en ny, 70 procent snabbare processor och ett uppdaterat W2-chip för mer strömsnål ljudöverföring till exempelvis Airpods – men den stora nyheten var självklart mobiluppkopplingen som ska låta oss ta emot och ringa samtal, skicka meddelanden, använda Siri och strömma musik även utan Iphone i närheten.

Läs också! Allt du behöver veta om Apple Watch Series 3 – Sverige missar största nyheten

Nu rapporterar bland annat Appleinsider om att klockans huvudnyhet har fungerat dåligt för användare av tidiga recensionsexemplar. Mobiluppkopplingen har varit opålitlig med samtal som brutits, aldrig kopplats upp och en Siri som inte svarar.

Problemet ska ligga i att klockan, när den befinner sig utanför räckhåll från sin parkopplade Iphone, försöker ansluta till okända wifi-nätverk vilket i sin tur förhindrar den från att koppla upp mot mobilnätet. Det skriver Apple i ett uttalande till The Verge, och meddelar samtidigt att en lösning på problemet kommer i en framtida uppdatering av Watch OS 4.

Apple Watch Series 3 med och utan 4g leveras till de första kunderna från och med fredag, men eftersom modellen med 4g inte säljs i Sverige (ännu) är det här inte ett problem för svenska kunder.

Missa inte! Köpa Iphone utomlands – det här behöver du tänka på

Apple Watch Series 3 38mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3695 kr.

Bästa pris just nu: 3095 kr