Exelium

Stilrent och tåligt

En av de vanligaste lösningarna för att ge en gammal telefon trådlös laddning är ett skal med inbyggd lightning-kontakt. Det här robusta skalet från Exelium är ett av dessa, som dessutom skyddar din dyrgrip från fall och stötar.

Exelium trådlösa laddningsskal för iPhone 7/6S/6
Pris: 399 kronor på Lifestylestore.

Exelium trådlösa laddningsskal för Iphone 6 Plus/6S Plus/Iphone 7 Plus
Pris: 399 kronor på Lifestylestore.

Läs hela vårt test av skalet här.


Mophie

Både skal och powerbank

Mophies skal liknar Exeliums, men kommer med en liten extra funktion: det här skalet fungerar nämligen som en powerbank till din mobil. När du lägger din mobil i skalet på en trådlös laddare har din mobil första prioritet, sedan laddas skalet upp.

Läs mer på Mophies hemsida

Mophie Juice Pack Air for iPhone 7
Pris: 790 kronor.


Missa inte: Långtest – Iphone 7

Urcover

Stilrent i flera färger

Om du vill ha lite bättre urval i färgskalan har Urcover dessa trendiga färger att välja mellan. I övrigt är modellen väldigt lik de andra modellerna, med skyddande kanter för stötar och en liten lightning-kontakt på undersidan som kopplas in i telefonen. Dessutom är den här modellen väldigt prisvärd i jämförelse med många andra Qi-skal.

UrCover Apple iPhone Charge 7
Pris: 23.90 euro på Amazon.de.


ladda

Ladda med flera format!

Många trådlösa tillbehör kommer med ett specifik laddningsformat, men Latitude fungerar med samtliga. Åtminstone om vi ska tro tillverkaren, som även säger att lösningen fungerar med Ikeas möbler (ja, Ikea säljer sådana med trådlös laddning inbyggd).

Till skillnad från många konkurrenter är Latitude ett ganska stilrent alternativ som hade kunnat tillverkats av Apple. Läs mer på bezalel.co

Bezalel Latitude till Iphone 7: 39,90 dollar hos Amazon.com.
Bezalel Latitude till Iphone 6 Plus/6S Plus: 34,90 dollar hos Amazon.com.
Bezalel Latitude till Iphone 6/6S: 39,90 dollar hos Amazon.com.


fli

Kondukivt skal

En nackdel med trådlös laddning är att det tar längre tid än med kablar, speciellt när det kommer till stora batterier som det i nyare Iphones. Det är något vi helt enkelt får vänja oss vid, i alla fall tills dess att tekniken kommit en bit.

Fli Charge må inte vara perfekt men har kommit en god väg. Dessutom har systemet stöd för mer än laddning av din telefon – det klarar även av drönare, surfplattor, smarta klockor, högtalare och till och med Go Pro-kameror. Mer eller mindre allt som laddas med en usb-kabel med andra ord, och detta via en uppsjö av tillbehör.

Men vad är skillnaden? Istället för att nyttja induktiv laddningsteknik som Qi, använder Fli konduktiv teknologi som företaget hävdar ”laddar så fort som om du kopplar in i väggen” och som kan ladda upp till åtta enheter samtidigt. Läs mer på deras hemsida.


Iqi

BONUS: Behåll ditt gamla skal

Vill du behålla ditt vanliga skal? Inga problem. Den här papperstunna Qi-mottagaren kopplas in i din Iphone och göms enkelt under ett skal. Sedan är det bara att lägga mobilen på valfri trådlös laddare och vips kan din gamla Iphone laddas trådlöst.

Läs mer på Fonesalesmans hemsida.

iQi Mobile for iPhone
Pris: 13 euro på Amazon.de.