Ju fler apparater vi skaffar, desto fler laddare och eländiga sladdar blir det i hallen eller på nattduksbordet. Även om det är trevligt med trådlösa laddare är de inte särskilt snabba och det blir snabbt kö till att ladda på qi-plattan. Lösningen är en laddningsplatta där du kan lägga fler apparater samtidigt. Laddarna i testet klarar mellan två och tre enheter samtidigt och vissa kan till och med ladda din Apple Watch.

Alogic Ultra Power 3-in-1 Wireless Charging Dock
Foto: Alogic Ultra Power 3-in-1 Wireless Charging Dock

Alogic Ultra Power 3-in-1 Wireless Charging Dock

Med Alogics laddare kan du ladda två prylar på plattan samt att det finns en hållare för Apple Watch-laddaren som kan pluggas in på baksidan. Överlappande laddspolar gör att det inte är så petigt att du lägger prylarna på exakt rätt ställe. Alogic säger inget om laddningseffekt, vilket gör att vi misstänker att det är 5 watt som gäller.

Pris: Från 1 199 kronor på Prisjakt


Belkin Boost Charge TrueFreedom Pro
Foto: Belkin Boost Charge TrueFreedom Pro

Belkin Boost Charge TrueFreedom Pro

En av de laddningsplattor som, till skillnad från Apples Airpower, faktiskt löste problemet med fri placering på plattan. Två apparater finns det plats för, men någon Apple Watch-lösning finns tyvärr inte. Plattan stöder dock Apples 7,5 watts snabbladdning av Iphone. En lyxig premiumprodukt som det just nu är tokrea på!

Pris: 490 kronor hos Webhallen
Läs vårt test av Belkin Boost Charge TrueFreedom Pro


Ikea Nordmärke
Foto: IKEAIkea Nordmärke

Ikea Nordmärke

Med Ikeas laddplatta kan hela familjen ladda sina telefoner då det får plats tre stycken på rad. Plattan kan användas som den är med dess korkram. Eller så fräser du ett hål i hallbyrån eller nattduktbordet, lyfter ur själva laddaren och integrerar den i möbeln. Fiffigt! Den har dessutom ett bra pris, men då får du också bara 5 watts laddningseffekt per apparat.

Pris: 399 kronor hos Ikea


Linocell Trådlös Qi-laddplatta
Foto: Kjell & CoLinocell Trådlös Qi-laddplatta

Linocell Trådlös Qi-laddplatta

Kjell & Companys egna platta klarar att ladda två apparater samtidigt och finns både i vitt och svart. Trevligt nog stöder den Iphones 7,5 watts snabbladdning, men då krävs en kraftigare usb-c nätadapter. Lysdioder visar när laddning pågår och när det är färdigladdat, så att du slipper springa och titta på mobilen.

Pris: 500 kronor hos Kjell & Co


Mophie 3-in-1 Wireless Charging Pad
Foto: Mophie 3-in-1 Wireless Charging Pad

Mophie 3-in-1 Wireless Charging Pad

En av de få plattorna som säger sig ladda alla dina Apple-prylar som faktiskt har en inbyggd riktig Apple Watch-laddare, i stället för att kräva att du monterar din egen. Klockan sitter dessutom på rätt ledd för att aktivera nattduksbords-läge. Har en grop för Airpods och en halkfri yta för mobilen. Stöder även 7,5 watts snabbladdning för Iphone.

Pris: Från 990 kronor på Prisjakt


Nomad Base Station Pro
Foto: Nomad Base Station Pro

Nomad Base Station Pro

Den mest avancerade laddningsplattan, då den har löst problemen Apple brottades med då de försökte utveckla Airpower. Alltså kan du lägga tre prylar var du vill på plattan! Notera dock att det Apple Watch-ställ som finns kräver en egen laddare! En riktigt läcker laddare i premiummaterial som du inte behöver skämmas för att ha framme.

Pris: Från 2 121 kronor på Prisjakt
Läs vårt test av Nomad Base Station Pro


Satechi Trio Wireless Charging Pad
Foto: Satechi Trio Wireless Charging Pad

Satechi Trio Wireless Charging Pad

En till av de kvalitetsladdare som faktiskt har en inbyggd Apple Watch laddare i stället för att du måste montera din egen. Klockan kan ligga platt eller sättas i nattduksbords-läge. Laddar dessutom alla apparaterna med maxhastighet – 2,5 watt för Apple Watch, 5 watt för Airpods och 7,5 watt för Iphone.

Pris: 1 212 kronor hos Proshop