Dtach

Dtach Desk Stand With Wireless Charging – stående laddare perfekt för Face ID

Från det svenska företaget Dtach kommer Desk Stand. Diskret och ändamålsenligt formgiven av designelever på Konstfack är den utformad för att vi ska kunna använda telefonen samtidigt som den laddar på till exempel ett skrivbord.

Snygg tycker vi, och alla med en Iphone X som vill ha en trådlös laddare borde utan tvekan leta efter en modell som ställer upp mobilen i en hyfsad vinkel. Mobilen går ju inte att låsa upp när den ligger platt på ett bord (om vi inte står ovanför telefonen), så varför inte alla laddare ser ut så här är ett frågetecken. Liksom Belkin- och Mophie-alternativen är Dtach Desk Stand MFI-certifierad.

Materialet är dock en vanlig, tråkig och plastig plast. Sladden är snyggt tygklädd, men går till en ful, plastig nätadapter. Det sitter dock en vanlig usb-port på sladden så vi kan lika gärna plugga in laddaren i en port på datorn. Tyvärr är den snygga sladden alldeles för kort för att vi ska kunna placera laddaren var som helst.

Priset är högst rimligt och vi får godkänd effekt från laddaren. Desk Stand använder qi-standarden men vi har tyvärr ingen information om hur många watt den ger ifrån sig. Vi lyckas i alla fall ladda 20 till 37 procent på 30 minuter. 17 procent alltså, vilket är ungefär i klass med konkurrenterna.

Dtach

Fakta: Dtach Desk Stand With Wireless Charging

Typ: Stående laddare. Fast sladd, löstagbar nätadapter.
Effekt: Ingen uppgift.
Mått: Ingen uppgift.
Tillverkare: Dtach.
Pris: 595 kronor. Finns att köpa via bland annat Tictail.

plus

Vinkeln gör mobilen enkel att använda och låsa upp
Löstagbar nätadapter

minus

Kort sladd

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Satechi trådlös laddare

Satechi Aluminum Wireless Charger – billigast, men utan att det märks

Trots lägst pris i gänget är kvalitetsintrycket faktiskt bäst från denna Satechi-laddare. Ovansidan är gjord i ett glasliknande material, nedsänkt i en rund bit äkta metall med väldigt Apple-lika, blankt avfasade kanter. Snyggt, förutom den blaffiga loggan som vi gärna sluppit.

En helt vanlig mikro-usb-sladd ansluts till laddaren. Sladden har en vanlig usb-kontakt i andra änden, vilket nog får ses som både en fördel och en nackdel. Vi kan koppla in den till en dator för att ladda på skrivbordet, eller till och med ett externt batteri om vi vill ladda var som helst. Nackdelen är att vi får uppbringa en egen nätadapter om vi vill ladda i ett vanligt vägguttag, ingen sådan medföljer i paketet.

Laddaren måste också vara tillräckligt kraftfull om vi ska komma upp i högsta effekt. Vi testar med en nätadapter på 12 watt och lyckas ladda vår Iphone X från 17 till 32 procent på 30 minuter. Det är 15 procent extra på en halvtimme – sämst i testet, om än med rätt liten marginal. Priset är dock lågt och har du tänkt ladda exempelvis på ett nattduksbord över natten gör det inget att vi får lägre hastighet.

Läs också! Långtidstest av Iphone X: Så står sig Apples bästa – efter fyra månaders användande

Satechi trådlös laddare

Fakta: Satechi Aluminum Wireless ChargerBra köp

Typ: Liggande rund laddare. Löstagbar sladd, nätadapter medföljer ej.
Effekt: Upp till 9 watt med rätt nätadapter.
Mått: 95 x 6 mm (diameter x höjd).
Tillverkare: Satechi.
Pris: Från 307 kronor hos Prisjakt.

plus

Hög kvalitetskänsla till lågt pris
Finns i flera färger

minus

Ingen nätadapter medföljer
Laddar långsammast

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Satechi Aluminum Wireless Charger ST-WCP Pris vid test: 279 kr.

Bästa pris just nu: 369 kr