Mophie Wireless Charging Base – Apples val

Mophies alternativ är en av de laddare som Apple lyfte fram som ett rekommenderat alternativ till Iphone när det stod klart att 2017 års modeller hade stöd för trådlös laddning. Charging Base använder dock den helt vanliga qi-standarden så vilken telefon som helst med denna standard kan ladda här.

Mophie

Charging Base klarar av att ladda med upp till 7,5 watt, det vill säga precis lika snabbt som en Iphone kan ta emot trådlös laddning (om den kör IOS 11.2 eller senare). Det ger ändå inte någon monsterfart på laddningen. Vi lyckades ladda upp vår Iphone X från 13 till 33 procent på 30 minuter, alltså precis 20 procent på en halvtimme. Med snabbladdning laddar Iphone upp till 50 procent på en halvtimme, men 20 procent är ändå inte fy skam, och det är jämförbart med i princip alla laddare i det här testet.

Laddaren är formad som en liten, svart, diskret puck-liknande sak utan stora logotyper som täcker hela framsidan, men som tyvärr suger åt sig damm hur lätt som helst. Då det är ett lite gummiaktig material är det inte heller särskilt lätt att torka bort dammet. På toppen finns en ring av gummi som ser till att mobilen inte glider runt. Pluspoäng för att sladden är lång.

Mophie Wireless Charging Base

Fakta: Mophie Wireless Charging Base

Typ: Liggande, rund laddare. Fast sladd, nätadapter medföljer.
Effekt: 7,5 watt.
Mått: 97 x 11,5 mm (diameter x höjd).
Tillverkare: Mophie. 
Pris: 399 kronor hos CDON.

plus

Lång sladd
Liten och diskret

minus

Damm fastnar lätt

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10
Belkin

Belkin Boost-Up Wireless Charging Pad – Apples andra val

Belkins trådlösa laddare är den andra modellen som Apple lyfte fram som ett lämplig alternativ till Iphone 8 respektive Iphone X, och som ska ha utvecklats tillsammans med Apple. Men det är samma sak här, det är en vanlig qi-laddning som gäller så fler mobiler kan ladda lika bra.

Laddaren är större än Mophie-alternativet men tillverkad i ett vitt, lite tråkigt plastmaterial. En lampa på ovansidan visar att laddningen är igång och på ovansidan finns ett gummimaterial som ser till att mobilen inte halkar av. Som med alla andra laddare gäller det också att placera mobilen mitt på laddaren. Det är bra att kolla så att laddningen verkligen går igång, vilket händer i princip omedelbart så länge mobilen är rätt placerad.

Effekten är 7,5 watt, precis som Mophie-alternativet. Vi lyckas trycka in 19 procent på 30 minuters laddning, från 16 till 35 procent. Klart jämförbart med Mophie.

Laddaren klarar av upp till tre millimeter tjocka skal, och ungefär detsamma gäller övriga laddare. De flesta vanliga skal går utmärkt att behålla på under laddningen, medan riktigt tjocka skal eller skal som har metalldelar baktill kan förhindra överföringen.

Belkin Boost-Up Wireless Charging Pad

Fakta: Belkin Boost-Up Wireless Charging Pad

Typ: Liggande, rund laddare. Fast sladd, nätadapter medföljer.
Effekt: 7,5 watt.
Mått: 119 mm x 14,6 mm (diameter x höjd).
Tillverkare: Belkin. 
Pris: 399 kronor hos Teknikmagasinet.

plus

Lång sladd

minus

Lite plastig

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10