När det gäller trådlös laddning av mobiltelefoner finns det flera olika teknologier. ”Vadå, finns det inte en standard?” är således inte en dum fråga. Men svaret är givetvis och dessvärre nej. De tre största teknologierna är qi (vilket är kinesiska och betyder energiflöde), Rezence och givetvis har Samsung utvecklat en egen standard, som finns i några av deras telefoner: Samsung Fast Charge. Qi är dock vanligast och använder sig av elektromagnetisk induktion som fungerar utmärkt med Iphone.

Snabb och stilig

Huawei

Förvisso bannlyst i våra kommande 5g-nät, men Huawei CP60 laddar din telefon snabbt och ser dessutom bra ut. Den stödjer alla telefoner som har qi-hårdvara. Dessutom finns det säkerhetsteknik i laddaren som automatiskt upptäcker när ett främmande föremål, som till exempel nycklar, mynt eller andra metallobjekt läggs på laddaren och då stänger av den. Den känner även av temperatur och kan justera strömtillförseln för att undvika överhettning.

Kostar 338 kronor på Teknikhouse

Från moderskeppet

Apple Magsafe

För en gångs skull får vi en produkt som inte är magisk från Apple. Deras Apple Magsafe kan ladda din telefon snabbt och säkert. Magneterna i mattan lägger sig perfekt mot Iphone 12 eller Iphone 12 Pro och laddar trådlöst med 15 watt. Passar även Iphone 8 och senare med men då med mindre kräm (7,5 watt).

Kostar 495 kronor hos Netonnet


Boostad qi

Belkin

Från tillbehörsgiganten Blekin kommer Boost Charge som är utrustad med såväl led-indikator (blinkande lampor är alltid ett plus) samt möjligheten att upptäcka föremål som definitivt inte hör hemma på trådlös laddare, så kallad ”Foreign Object Detection”. Funkar med alla qi-kompatibla telefoner och grejar att ladda genom fodral som är upp till tre millimeter tjocka.

Kostar 416 kronor hos Computer Salg


Strålande

4smarts

Företaget 4smart har en laddare som heter Voltbeam, som påminner lite om en Palmpilot till utseendet. Men laddar din Iphone 12, det gör den, med 15 härliga watt. En laddningsnivåindikator finns att titta på om du redan sett allt på Netflix.

Kostar 258 kronor hos Cdon

Trådlös frihet

Liberty

Den här är rätt cool. Det är en begränsad upplaga av Liberty Wireless Charger: Glass Edition. Vilket betyder att den är genomskinlig. Men du kommer inte att se rörliga delar, däremot tjusiga kopparspolar som laddar din telefon. Mer intressant är att den ladda två enheter samtidigt (2 x 15W). Stödjer även Samsung Fast Charge – perfekt för den som gillar Android och IOS.

Kostar 1 499 kronor hos Macforum

Tyglad

Sandberg

Sandberg Wireless Charger Pad är riktigt elegant. Den är klädd i ett tygliknande material och passar således även in i de finare salongerna. Sandberg Wireless Charger stöder qi-kompatibla smartphones.

Kostar 439 kronor hos Cdon

Kan allt

QP0A

GP Batteries trådlösa laddare QP0A är snabb, har inbyggt skydd för överhettning samt känner av om du av misstag skulle lägga en rulle folie på den. Tillhör du den senare kategorin antar vi att du även micrar ungspannor. Den har stöd för qi och kan ladda trådlöst med upp till 15 watt. Med andra ord kommer din Iphone 12 att känna sig som hemma. Och den har led-lampor som visar hur mycket som är kvar att ladda.

Kostar 299 kronor hos Cdon

För den urbane

Trust

Trust är (var?) ett märke som tillverkade i princip allt …med skiftande kvalitet. Vi kan bara hoppas att deras Urban Cito 15 håller måttet. Den kommer med Qualcomm Quick Charge 3.0-teknik och har givetvis stöd för qi-laddning.

Kostar 685 kronor hos Computer Salg