Om du har en Iphone 8 eller senare stöder din mobil induktiv laddning, även kallad trådlös laddning. Du ska alltså kunna lägga telefonen på en yta och se batteriet laddas – utan att behöva koppla in en sladd någonstans.

Eftersom Apple lagt ner projektet med Airpower, företagets egna trådlösa laddningsplatta, får vi helt enkelt vända oss till andra leverantörer. Här har vi samlat massor med alternativ för Iphoneägare! På nästkommande sidor har vi testat fler alternativ.

På nätet finns ännu fler intressanta alternativ för dig som vill ladda trådlöst! Här har vi listat några av dem:

Airpower kopia qi laddare

Istället för Airpower

Många såg fram emot att kunna ladda alla våra Apple-prylar trådlöst samtidigt med Airpower. Oroa dig inte, även om vi inte kommer se Apples egna trådlösa laddare inom närmsta framtiden finns det såklart liknande alternativ från andra tillverkare. Till exempel den här från Exelium, som erbjuder trådlös laddning till såväl din Iphone som Apple Watch. Finns i både vitt och svart.

Exelium Xpad 3.1 - MultiCharger 3in1
Pris
: 749 kronor hos Iphonebutiken.


musmatta qi laddare

Kombinerad musmatta och laddare

Letar du efter en laddare som går i linje med ditt annars så stilrena skrivbord? Den här beiga kombinerade musmattan och qi-laddaren kommer göra dina kollegor gröna i ansiktet. Välj mellan att låta Iphonen ligga ner mot skrivbordet eller vinkla upp mobilen.

Wuw Detachable Qi Charger Stand & Mouse Pad
Pris: 389 kronor hos Iphonebutiken.


Qi laddare klocka

3-i-1-laddare

Högtalare, klocka och laddare är alla saker som vi inte kan leva utan. Den här prylen levererar allt i ett! Lägg mobilen ovanpå denna stilrena pjäs för att ladda trådlöst, lyssna på din favoritmusik och ha full koll på klockan samtidigt. Men de smarta funktionerna slutar inte här, det finns även inbyggd mikrofon för dig som vill ha handsfree-samtal. Om du väljer att placera laddaren på nattduksbordet kan du dessutom använda den som väckarklocka. Om du vill ladda någonting annat via usb samtidigt finns det såklart uttag för detta ändamål också.

Nillkin Cozy Qi + Bluetooth Speaker
Pris
: 1 019 kronor hos CDON.


Mophie

Trådlös powerbank

Det finns ingenting som hindrar en powerbank att ladda din mobil via qi-tekniken. Vill du imponera rejält på din omgivning kan du skaffa den här till synes helt alldagliga, svarta dosan från Mophie. Lägg mobilen ovanpå powerbanken för att ladda mobilen helt och hållet trådlöst upp till 3-5 gånger om.

Mophie Charge Force Powerstation 10 000 mAh
Pris: 750 kronor hos Kjell och Company.


Zens

Visa upp dyrgripen för hela kontoret

Varför gömma mobilen på skrivbordet när du kan visa upp den så här prydligt för hela världen att se? Den här laddaren med anti-halkyta låter dig sannerligen maximera exponeringen av din svindyra mobil, samtidigt som du laddar trådlöst.

Zens Fast Wireless Charger Stand 15
Pris: 299 kronor hos Netonnet


Qi laddare bil

Ladda i bilen

Självklart kan du även ladda trådlös när du är på G! Den här ställningen installeras i din bil och låter dig spänna fast mobilen för att ladda trådlöst samtidigt som du kör. Den funkar till flera olika bil- och mobilmodeller och låter dig dessutom placera mobilen i perfekt läge för att använda den som gps.

4smarts VoltBeam Grip Snabb Qi Trådlös Billaddare / Bilhållare - 9W
Pris: 281 kronor hos Mytrendyphone.

Samsung

Ställ upp mobilen på display

Kan man vända sig till konkurrenten för en laddningsstation? En av de största fördelarna med trådlös laddning för tillfället är att både Samsung och Apple använder samma standard. Så länge din mobil laddar med qi-standard är det med andra ord fritt fram att använda samma platta oavsett operativsystem. Till exempel det här Galaxy-tillbehöret som låter dig ställa mobilen upp på display.

Samsung Wireless Charger Convertible
Pris:
349 kronor hos 24.se.

Läs mer på Samsungs hemsida.

Leman

Genomskinligt ufo

Det behöver inte kosta skjortan att ladda med stil, vilket kan vara behövligt med tanke på att din plånbok förmodligen fortfarande svider efter nya Iphonens maffiga prislapp. Den här sci-fi-osande laddningsplattan är både snygg och smidig. Den är endast 10 x 9,5 cm stor (för jämförelse är en Iphone X 7 × 14,3 cm, den kommer alltså sticka ut såväl upptill som nedtill) och har inbyggda led-lysen som visar när mobilen laddar.

Trådlös Laddningsplatta från LEMAN
Pris:
179 kronor hos CDON

Vallhorn eller trådlös laddare?

Nillkin gav redan 2015 ut denna udda laddare. Det är inte den smidigaste av pjäser, men desto mer funktionsrik. Förutom blå led-lysen som indikerar att mobilen laddas när den läggs på den runda laddningsplattan finns det även inbyggda lampor ovanför mobilen. Deras styrka kan anpassas med dimmerfunktion för att passa rådande ljussituation. Kanske inte livsnödvändigt, men definitivt coolt för tekniknörden.

Nillkin Phantom
Pris: 469 kronor hos Iphonebutiken.

Nillkin

Nästintill osynlig kub

Känns ovanstående pjäs lite klumpig? Samma företag har gett ut den här smidiga laddaren som knappt syns under mobilen. Nillkin magic är en hexagonformad trådlös laddare som får plats i din handflata. Självklart har den led-lysen som indikerar att den laddas.

Nillkin Magic Qi laddare
Pris: 299 kronor hos CDON.

Bambubord

Kraftfullt träbord

Trådlösa laddningsstationer skapar helt nya möjligheter gällande designen på produkten. Trådlös laddning kan i praktiken integreras i vad som helst, som i det här sidobordet i bambu. Koppla bara in bordet med hjälp av usb i valfri energikälla och lägg mobilen inom det markerade området på bordsskivan.

Fonesalesman Furniqi Side Table
Pris: 99,99 euro (cirka 1 000 kronor) hos Amazon.de

Läs mer på Fonesalesmans sida.

Keple

Träbit med superkrafter

Har du inte plats med ett helt bord, men är ändå sugen på en laddningsstation som smälter in i inredningen? Den här träbiten i bambu ser inte bara naturlig ut utan är dessutom extra miljövänlig då den ska vara gjord i biodegraderbart material.

Keple Bamboo Eco
Pris: 12,99 euro (cirka 130 kronor) hos Amazon.de

Läs mer på Fonesalesmans hemsida.

Mophie Charge Force Wireless Charging Base Pris vid test: 399 kr.

Bästa pris just nu: 864 kr