Ytterligare något värt att anmärka på är de eventuella uppkopplingsproblem vi kan få av att Degree bara kommunicerar via bluetooth, inte wifi. Bluetooth har som bekant sämre räckvidd än wifi och Degree uppdaterar bara information när vi öppnar appen i närheten av enheten.

Sedan ska det också tilläggas att Eve Degree bara är tänkt för inomhusbruk, den är nästan oskyddad mot väder och vind och kan därmed inte användas som en utomhustermometer, även om den tål vattenstänk (IPX3). Skärmen saknar också bakgrundsbelysning, vilket gör den svår att avläsa i mörker (bakgrundsbelysning hade gjort slut på knappcellsbatteriet bra mycket snabbare).

Elgatos sensor Eve Degree är ett riktigt bra, snyggt och diskret sätt att övervaka temperatur och luftfuktighet inomhus. Om det är allt du behöver finns det dock billigare sätt att göra det på. För Homekit-användare som redan har ett väl utbyggt smart hem med exempelvis uppkopplade termostatrar kan det här vara ett simpelt, uppkopplat sätt att övervaka specifika platser i hemmet. Kanske för den där orkidéodlingen eller cigarrsamlingen.

Läs också! Fibaro Motion Sensor: Vaktar ditt smarta Apple-hem – ett givet köp!

Elgato Eve Degree
Foto: Elgato

Omdöme

Eve Degree är en pålitlig termometer och luftfuktighetsmätare, men den kostar en slant och vi bör använda Homekit för att få maximal nytta av enheten. Men inte heller då är den jättesmart.

Översättning och bearbetning: Samuel Nyberg

Fakta: Elgato Eve Degree
Funktion: Homekit-kompatibel sensor som mäter temperatur och luftfuktighet.
Kommunikation: Bluetooth Low Energy
Mått: 54 x 54 x 15 mm
Övrigt: IPX3-certifierad, står emot vattenstänk.
Tillverkare: Elgato
Pris: 749 kronor.

plus

Kompakt och stilig
Lång batteritid
Homekit-kompatibel

minus

Ej uppladdningsbar
Dyr
Fungerar bara med Homekit

Betyg: 6 av 10
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

ElGato Eve Degree Pris vid test: 748 kr.

Bästa pris just nu: 689 kr