Det finns fortfarande många frågor kvar att besvara gällande hur Face ID i Iphone X kommer fungera i verkligheten, och en av de viktigaste frågorna är vad som händer om en brottsling rånar telefonen och helt enkelt håller telefonen framför ägarens ansikte för att på så sätt försöka låsa upp telefonen.

Appleinsider skriver om Keith Krimbel, en nyfiken Apple-användare som hörde av sig till Apple-chefen Craig Federighi per mejl – och som fick svar.

Face ID
Foto: Apple

Federighi svarade att det finns två åtgärder som ska minska risken för Iphone låses upp om detta händer. Dels, och som vi tidigare visste, kommer Face ID inte avläsa ansiktet om vi inte har ögonen öppna och tittar på telefonen.

Dels, vilket vi tidigare inte visste, är att Face ID tillfälligt inaktiveras om vi trycker ned alla sidoknappar innan telefonen lämnas över till en brottsling.

Det låter kanske inte heller bombsäkert, men en brottsling skulle också kunna tvinga oss att lägga ett finger på fingeravtrycksläsaren. Allra säkrast torde det fortfarande vara att enbart använda en lösenkod.