Idag öppnade Apple portarna till förhandsbeställningar på Iphone X och Sverige är ett av de länder där den nya telefonen säljs redan från start. Hur många exemplar som finns tillgängliga för svenska kunder vet vi inte, men för de som var snabba och fick en beställd med leverans 3 november eller kort därefter kan behöva ett skal eller fodral.

Apple säljer som vanligt några egna skal och fodral, men än så länge inga tredjepartsprodukter. Via Prisjakt hittar vi ett och annat skal, men det går inte att välja Iphone X som modell i kategorin mobilskal och -fodral, så det är inte direkt lätt att hitta eller bläddra runt.

Vill du ha ett skal eller fodral i tid till leverans finns det dock ett alternativ: Kika på brittiska Amazon.

Amazon levererar de flesta mobilskal till Sverige och portot är inte så fasligt dyrt. Någon moms eller tull finns så klart inte, och utbudet är redan stort. Dessutom finns bilder och mycket information, och du kan enkelt jämföra olika produkter och kolla upp betygen för samma skal eller fodral till andra Iphone-modeller för att få en uppfattning om hur bra de är.

Olika skal och fodral till Iphone X

Här är några exempel på tidiga skal och fodral vars modeller för Iphone 7/8 har bra omdömen (priser är ungefärliga inklusive porto):

De snygga läderskalen och -fodralen från Nodus och Mujjo finns också i modeller för Iphone X och kan beställas till Sverige direkt från tillverkarnas webbplatser.