Airpower är Apples kommande trådlösa laddare för Iphone 8, Iphone X, Apple Watch och framtida Apple-prylar med trådlös laddning. Den visades upp i september förra året, men har fortfarande inte släppts.

Nu påstår The Apple Post, efter ett anonymt tips från någon som säger sig jobba på Best Buy, att Airpower kommer släppas i mars. Den ska börja säljas hos både Apple och Best Buy samtidigt, precis som när till exempel Pencil lanserades.

Airpower

Apple har även utlovat ett nytt etui för Airpods som kan laddas trådlöst. Det ska också släppas i mars enligt The Apple Post, men kommer bara säljas tillsammans med Airpods hos återförsäljare medan Apple kommer sälja dem separat också.

Tills uppgifterna har bekräftats från annat håll rekommenderar vi att ta dem med en nypa salt.


Tidigare (2017-11-02):

Apples kommande laddplatta Airpower ska lanseras under början av 2018 och kunna ladda upp till tre enheter samtidigt, till exempel en Iphone, en Apple Watch Series 3 och Airpods som utrustats med ett laddningsskal med stöd för trådlös laddning.

Men så mycket mer än så vet vi fortfarande inte om produkten. Nu kommer dock uppgifter från den polska webbsidan Think Apple, som hann se att Airpower dök upp hos en polsk återförsäljare, X-Kom. Den polska återförsäljaren hade lagt ut Airpower för 999 zloty, vilket direkt konverterat till svenska kronor motsvarar 2 299 kronor.

Läs också! Uppgifter: Airpods-skal med trådlös laddning lanseras lagom till jul

Airpower
Foto: Apple

Som jämförelse kan nämnas att en annan Apple-produkt som kostar 999 zloty i Polen, Ipod Touch, kostar 2 295 kronor i Sverige, vilket ger en fingervisning om vad 999 zloty kan motsvara här.

Om 999 zloty är det slutgiltiga pris som också Apple kommer ta för sin laddplatta i Polen vet vi inte, men återförsäljares priser på Apple-produkter brukar ofta ligga nära Apples egna priser. Apple har ännu inte avslöjat vad laddplattan kommer kosta, eller exakt när den ska lanseras.

Missa inte! I väntan på Airpower – Belkin och Mophie lanserar nya trådlösa laddare


Tidigare (2017-09-12):

Air Power

En nyhet i de tre nya Iphone-modeller som Apple i kväll introducerade är stöd för trådlös laddning med Qi-tekniken, samma teknik som idag sitter i många Android-mobiler och som bland annat Ikea använder i sina trådlösa laddare.

Telefonerna kan användas med vilka Qi-certifierade laddare som helst, men Apple har även designat en egen laddningsmatta som kommer kunna ladda en Iphone, en Apple Watch Series 3 och Airpods med ett nytt etui med trådlös laddning samtidigt.

Apple kallar sin laddare Airpower och den kommer släppas nästa år.