Få nackdelar

Det är lätt att tycka om OWC Thunderbolt 3 Dock. Så många olika typer av portar genom en enda sladd, och dessutom är utseendet inget vi skäms för att ha på skrivbordet. Men det betyder inte att alla Macbook Pro-ägare borde rusa iväg och köpa en. Priset är trots allt rätt högt, för många räcker det med något mindre och mer bärbart för att få usb, hdmi och annat till sin nya, port-fattiga Macbook Pro.

För den som däremot ofta sitter vid ett skrivbord och jobbar, som ofta behöver koppla in sd-kort, kanske trådbundet internet och en eller ett par skärmar till sin Macbook Pro är det här ett riktigt bra köp – en riktig proffsdocka och så länge portarna är rätt för dina behöv är det troligen den bästa dockningsstation som går att köpa just nu. I sammanhanget bleknar de få minusposterna snabbt – svaga led-lampor och kort thunderbolt-kabel. Dock fick priset gärna vara något lägre, och laddning gärna något starkare.

Omdöme

Bra köp13 portar och laddning genom en enda sladd. OWC Thunderbolt 3 Dock är ett smygdyrt men otroligt bra val för den som ofta behöver koppla många tillbehör till sin Macbook Pro, och som ofta jobbar vid ett skrivbord. I annat fall duger en mindre usb-c-adapter gott.

Fakta: OWC Thunderbolt 3 Dock
Funktion: Dockningsstation med thunderbolt 3.
Systemkrav: Mac med thunderbolt 3. Mac OS 10.12.2 eller senare.
Mått: 23 x 8,9 x 2,5 centimeter.
Vikt: 540 gram.
Tillverkare/mer info: Other World Computing, OWC.
Övrigt: Finns i aluminium och space gray.
Pris: 3 570 kronor.

plus

Många, många portar och laddning genom en enda kabel
Klarar Apple Superdrive (med drivrutin)
Firewire

minus

Något dyr
Bara 60 watt-laddning till dator

Betyg: 8 av 10