Snart är det dags för den skarpa versionen av IOS 11 att skickas ut till allmänheten, men har du någon äldre favorit-app kan det vara läge att avstå från uppgraderingen.

En av nyheterna i IOS 11 är nämligen att endast 64-bitarsappar kan köras, något som innebär att den som vill fortsätta använda sina gamla 32-bitarsappar får se till att ha kvar IOS 10 eller tidigare på någon av sina apparater.

Enligt en undersökning av Sensortower finns det i skrivande stund 180 000 appar på App Store som inte är kompatibla med IOS 11. Dessa har alltså inte uppdaterats på mer än två år, så länge sedan är det nämligen som Apple började kräva 64-bitarsstöd från nya och uppdaterade appar.

Totalt står dessa appar för 0,41 procent av omsättningen på App Store, vilket innebär att de dragit in 37,5 miljoner dollar under det senaste kvartalet. De allra mest populära 32-bitarsapparna är "The Amazing Spider-Man" av Gameloft och "Trigger Fist" av Lake Effect, dessa drog in 45 000 respektive 36 000 dollar enbart under augusti månad.

Lego Harry Potter
Lego Harry Potter är ett av spelen som inte har anpassats för IOS 11.

Det är för övrigt just äldre spel som är den kategori som flest användare vill hålla fast vid. På Google Docs finns en lista över ett stort antal spel som inte kommer att fungera med IOS 11 och här finns en lång rad välkända titlar, däribland Lego Harry Potter, Amazing Alex, Dead Space och Death Rally.