Den som vill lyssna på Spotify i webbläsaren har hittills kunnat välja fritt mellan de största webbläsarna, men sedan några dagar tillbaka har Spotify dragit tillbaka sitt stöd för Safari.

Macrumors noterade först att Safari inte längre finns med på Spotifys sida för systemkrav, istället står där bara Firefox, Chrome, Edge samt Opera. Ett besök på Spotifys webbspelare med Safari visar också ett gult meddelande som föreslår att vi helt enkelt laddar ned Mac-klienten eller byter webbläsare istället.

Läs också! Inga fler offline-poddar i Apple Watch med nya Overcast

Spotify
Safari + Spotify är numera en omöjlig kombination.

Något mer utförligt svar än så har vi dock inte fått. Användaren rigelstamm ställde frågan på Spotifys supportforum, men svaret löd kortfattat ”… vi kan bekfäfta att efter nyliga uppdateringar är Safari inte längre en kompatibel webbläsare för webbspelaren. Vi testar alltid saker genom att ta bort eller lägga till funktionalitet för att göra Spotify bättre överlag. Vi är ledsna om det här innebär att du inte kan använda webbspelaren som förut.”

Användaren riegelstamm nöjde sig dock inte med det svaret, utan grävde i koden för att söka svar. Hen spekulerar i att det borttagna stödet kan ha något att göra med Googles plug-in Widevine, en media plug-in som Spotify kräver för strömmande musik – men som Apple inte lagt till stöd för på grund av en del frågetecken kring säkerheten.