Apple

Tidigare har Apple oftast lyckats hålla en och annan mindre nyhet hemlig in i det sista. Förra årets porträttläge för kameran i Iphone 7 Plus till exempel syntes inte till i någon betaversion och blev en överraskning på Apples event.

I år ser det ut som att Apple inte kommer ha några överraskningar kvar, då Golden Master-versionen av IOS 11 läckte i fredags och har bekräftat de flesta uppgifter vi redan hade – och avslöjat en hel del nya.

Läs mer: Här är Iphone X

John Gruber på Daring Fireball tror inte att läckan var ett misstag eller att det var en slump att till exempel Steven Troughton-Smith och Guilherme Rambo fick tag i den. Adressen till nerladdningen var inte uppenbar och hade aldrig gått att gissa sig till. John Gruber tror därför att det är en missbelåten Apple-anställd som har skickat länken till utvalda personer för att sabotera för företaget.

– Den som gjorde det här är den minst omtyckta personen i Cupertino. Fler överraskningar har sabbats av den här läckan än i någon tidigare läcka i Apples historia.