Sky Guide AR

30 kr på App Store

Sky Guide AR

Stjärnletarappar har länge varit populära för att på gps-väg leta upp stjärnor och stjärnbilder. Med ar tas stjärnkikandet till nya nivåer, till exempel i imponerande Sky Guide AR. Du kommer fortfarande att behöva hålla upp mobilen mot himlen, men nu läggs ytterligare ett lager med information mot himlakroppen. Även under dagtid får du tydligt utmarkerat vilka stjärnor som finns var.

Ladda ner från App store här!


Housecraft

Gratis på App Store

Housecraft

Ar kan vara extremt behändigt när det kommer till att luska ut vilken typ av möbler som passar bäst i hemmet. Det är här Housecraft kommer in i bilden, som till skillnad från Ikeas Place-app låter dig sätta in generiska möbler i bostaden utifrån en massa olika kategorier. Det är nämligen ingen shoppingapp, utan mer tänkt att kicka igång din inspiration. Rolig och smidig att använda är den också.

Ladda ner från App store här!


Domino World

20 kr på App Store

Domino World

Att framgångsrikt nedbringa en lång sekvens med dominobrickor tillhör livets guldkorn. För latmasken som varken har tid eller energi att bygga banor i köttrymden finns det förstås en mängd olika dominoappar att tillgå. En av dem är Domino World, som dessutom gör det i ar. Allt du behöver göra är att hitta en platt yta någonstans och köra igång. Som bonus kan du även lägga till leksaker och små trappor.

Ladda ner från App store här!AR Measurekit

Gratis på App Store

AR Measurekit

Orka kånka runt på linjaler och måttband! Genom att göra dina mätningar i den förstärkta verkligheten kommer du både billigt och smidigt undan när det ska byggas eller mätas sänggavlar. Med en dutt sätter du startpunkt, och genom att dutta en gång till på den plats du väljer får du fram exakta mått med hjälp av telefonens kamera. "Grundlinjalen" är gratis, men du får betala för ytterligare typer av mått.

Ladda ner från App store här!


Monster Park Dino World

30 kr på App Store

Monster Park Dino World

Har du sett Apple-demonstationen som visar en enorm t-rex kastas in i verkligheten? Ja, det är den här appen, och det är verkligen en av de häftigaste AR Kit-kompatibla apparna där ute just nu. Här finns egentligen inte så mycket finesser och krusiduller, men för dig som tycker att det krävs mer dinosaurier i vardagen finns det många roliga scener att prova.

Ladda ner från App store här!


Giphy World

Gratis på App Store

Giphy World

Animerade gif:ar är ju precis överallt, oavsett om vi snackar sociala medier eller sms – och nu kan de även följa med dig på fysisk väg i Giphy World. Eller ja, pseudo-fysiskt i alla fall. Giphy World låter dig klistra in gif-bilder i den analoga världen, fast på digital väg, genom att använda kameran i Iphone eller Ipad. Nyttigt? Nej. Flumroligt? Till hundra procent.

Ladda ner till App store här!


Stack AR

Gratis på App Store

Stack AR

Standardversionen av Stack är ett otroligt vanebildande blockbyggarspel, och med Stack AR byts bakgrunderna helt enkelt ut mot ditt matbord eller valfri plan yta. Precis som tidigare är målet att placera ett block i rörelse högst på ett torn som hela tiden växer. För varje gång kanten på det nya blocket överlappar det tidigare minskar den tillgängliga byggytan, så det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Ladda ner från App store här!


AR Runner 

Gratis på App Store

AR Runner

Ar-appar kräver ofta att du sitter och blänger på telefonskärmen, men AR Runner är ett av undantagen. På sätt och vis i alla fall: Du kommer fortfarande att titta på skärmen, men nu är det meningen att du ska röra på dig också. AR Runner skapar en liten bana i den förstärkta verkligheten, och sätter upp virtuella portar du behöver passera igenom. Tidsbaserade utmaninger finns givetvis också, och du kan tävla såväl online som på lokal väg mot dina polare.

Ladda ner från App store här!


Human Anatomy Atlas 2018

10 kr på App Store

Human Anatomy Atlas 2018

Förutom obducenter är det ganska få som vill se och handskas med döda personer på nära håll. Intresserad av anatomi kan man ju givetvis vara ändå, och det är här denna app kommer in i bilden. Human Anatomy Atlas 2018 låter dig ta fram imponerande realistiska 3d-modeller av i stort sett vilken kroppsdel som helst. Lägg en ögonglob på skrivbordet eller en hjärna på tallriken och börja utforska!

Ladda ner från App store här!


Min väldigt hungriga larv AR

30 kr på App Store

Min väldigt hungriga larv AR

Eric Carles klassiska sagobok Den mycket hungriga larven har gått från generation till generation, så både du och dina barn kan få en kick av den ar-baserade appvarianten. Sagan förvandlas till en kompakt ar-lekplats, låter dig mata gynnaren och få den att leka med leksaker och annat skojigt fram till att den utvecklas till en fjäril. Appen är särskilt häftig att använda utomhus!

Ladda ner från App store här! s


Ikea Place

Gratis på app store

Välj bland 2 000 möbler och andra objekt direkt i Ikea-katalogen och placera ut dem i ditt hem på ett naturtroget sätt. Modellerna är tagna från 3d-skannade bilder Ikea gjorde under arbetet med katalogen. Appen är väldigt enkel och det enda du gör är att välja var en möbel ska stå och åt vilket håll den ska peka, sedan tar AR Kit hand om ljus och skuggor. Enligt Ikeas Michael Valdsgaard tog det bara ett par veckor att utveckla den första prototypen.