Den 12 september kommer all uppmärksamhet vara riktad mot Apples nya högkvarter i Cupertino. Apple Park håller på att bli klart, och Apple har skyndat sig att få den underjordiska aulan Steve Jobs Theater färdig i tid för eventet. Visst är det häftigt med officiell invigning av det nya högkvarteret, men det är ändå vad som kommer visas på scenen som lockar den stora publiken.

Läs också: Oled vs lcd: Så kan skärmen i Iphone 8 förändra allt

Iphone 8

Ny Iphone

Den mest uppenbara nyheten på eventet är också den flest människor ser fram emot. Apple kommer tveklöst lansera minst en ny Iphone-modell, och om ryktena stämmer blir det den här gången tre olika. Två modeller som är uppdateringar av Iphone 7 och Iphone 7 Plus och kanske kommer kallas Iphone 7S och Iphone 7S plus, samt en helt ny modell med annan design och många nyheter. Den kommer enligt en del rykten heta Iphone 8, enligt andra Iphone Pro och enligt ytterligare andra Iphone X Edition.

Oavsett vad namnet blir är det en extremt viktig lansering för Apple. Många har börjat tycka att Iphone inte känns så nyskapande längre och att något nytt måste komma. Enligt rykten kommer den kommande telefonen till exempel inte ha touch id utan ett nytt ”face id”-system som läser av din ansiktsform, trådlös laddning, nästan heltäckande oled-skärm och mycket mer. Den stora frågan vi alla bävar inför svaret på är: Hur dyr blir den? För dyr kommer den garanterat bli.

Läs mer: Alla rykten och uppgifter om Iphone 8

Apple Watch

Apple Watch Series 3

Ur tomma intet dök ett nytt rykte upp för en tid sedan, att Apple kommer lansera nästa generation av Apple Watch tillsammans med nya Iphone. Series 3 påstås vara en mindre uppdatering till det yttre, med en viktig skillnad på insidan: inbyggt 3g-/lte-modem för ständig, fristående uppkoppling. Men ett rykte påstår att även designen kommer uppdateras, och det vore onekligen mer spännande.

Det mest revolutionerande Apple kunde göra är att få till avtal med mobiloperatörer så att Apple Watch inte behöver något eget abonnemang. Det kunde antingen vara Apple som betalar – klockan drar knappast speciellt mycket data – eller ett arrangemang där klockan hamnar på ditt Iphone-abonnemang men med egen anslutning.

Apple TV

Apple TV 4K

En välkommen nyhet om ryktena stämmer: Apple påstås nämligen planera att lansera en uppdatering av Apple TV med stöd för 4k och hdr10. Det skulle göra den betydligt bättre anpassad till dagens digitala utbud och ett bättre komplement till en modern tv. Apple påstås jobba på att få till avtal med filmbolagen om att strömma 4k-material, och du kommer redan från början få både Netflix och Amazon Prime Video med 4k.

Med den betydligt snabbare processor som krävs för 4k/hdr får vi en bonus: betydligt vassare spelprestanda. Om Apple tar i och ser till att göra den nya modellen framtidssäkrad kan det bli A10X, samma processor som sitter i Ipad Pro, och då snackar vi prestanda. A10X ligger ganska nära Intels dubbelkärniga processorer i 13-tums Macbook Pro i cpu-prestanda, och en bra bit över samma processor i gpu-prestanda.

Apple Pencil

Apple Pencil för Iphone

Det har förekommit en del snack om att nya Iphone kan få stöd för Apple Pencil, och att Apple kanske rent av kommer släppa en lite mindre version av pennan just med Iphone-användare i åtanke. Det känns aningen långsökt med tanke på Steve Jobs kända förakt för pennor som standardgränssnitt (”vi föddes med ett perfekt pekdon: våra fingrar”). Men det är en intressant tanke och nog finns det en och annan som skulle tycka om det. Ipad tar trots allt upp mycket mer plats och det är inte alltid vi har den till hands, medan telefonen alltid finns där och en penna i fickan/väskan/fastklämd i fodralet skulle göra mycket till. Den stora fördelen skulle kanske vara att det skulle leda till att fler apputvecklare bygger en bättre stöd för Pencil i sina appar om marknaden öppnas för Iphone-användare också.

Ar-glasögon

Vi kan få drömma lite också. Apple har precis introducerat AR Kit för utveckling av augmented reality-appar, så att företaget skulle ha de ar-glasögon det har ryktats att företaget utvecklar redo för september-eventet är inte så troligt. Men någon gång ska väl företaget lyckas bevara en hemlighet så bra att ingen har en aning om vad som väntar.