Iphone 7 har som bekant en kamera på baksidan med 12 megapixel, men i framtiden kan Apples telefon få en kamera med bra mycket mer upplösning. Digitimes rapporterar nämligen att Apple bokat produktion för moduler ”över 12 megapixel” av taiwanesiska kameratillverkaren Largan Precisions.

I sin artikel citerar Digitimes ”marknadsrykten” som säger att Largan Precisions är den enda tillverkaren som kan möta Apples minimumkrav. Fabriken ska vara designad för att kunna producera 600 miljoner linser varje månad.

Vidare står det att Largan Precisions kommer att påbörja produktionen i oktober 2017, vilket innebär att kommande Iphone 8 inte får en kamera högre än 12 megapixel. Däremot finns det en god chans att Iphone 9 får den.

Hur höga upplösningar det rör sig om framkommer dock inte, men det är inte omöjligt att vi i framtiden, med vår Iphone, kommer att kunna fotografera i 16 till 18 megapixel. Ett rejält skutt med andra ord.

Men megapixel är inte allt. Begreppet innebär endast hur stor en bild är, och inte vilken detaljrikedom den har eller hur bra en lins släpper in ljus. För det krävs helt andra tekniker.