Fel 8392 är ett av många numrerade fel du kan stöta på i Itunes, Apples kanske minst omtyckta program. Just det här felet dyker upp när du försöker uppdatera dina IOS-appar via Itunes, och avbryter nerladdningen för enskilda appar. Varje misslyckad nerladdning öppnar en dialogruta du måste klicka bort innan du går vidare och försöker igen – ofta med samma resultat. Har du hundratals appar blir det ett himla klickande.

Itunes "fel 8392"

Felet är enerverande och det verkar inte finnas någon enskild, uppenbar orsak att du drabbas. En del användare på till exempel Reddits Apple-forum har gissat att det är ett problem på Apples servrar eftersom det ibland verkar fungera att bara vänta några timmar och försöka igen, men det finns även ett par saker du kan göra för att kringgå det.

1. Uppdatera enskilda appar

Fel 8392 verkar huvudsakligen dyka upp om du försöker uppdatera samtliga appar på samma gång. Därför kan du gå igenom listan över appar med uppdateringar och hämta varje app för sig.

2. Radera och hämta apparna igen

Du kan inte radera appar direkt i IOS – då försvinner dina inställningar och annan data. Men du kan radera en app från Itunes-biblioteket utan problem. Om du tar bort de strulande apparna och sedan hämtar dem igen får du för det första den senaste versionen, och när en uppdatering senare kommer kan problemet vara borta. När apparna är hämtade synkar du din Iphone eller Ipad som vanligt.

Eftersom appar kan försvinna från butiken kan det vara en bra idé att arkivera en kopia av dina gamla appar från Itunes innan du raderar dem. Det kan för övrigt vara en bra idé i allmänhet då du då kan vara säker på att du kan installera en app långt senare även om utvecklaren (eller Apple) har tagit bort den från butiken.