Intel Xeon W

Sedan Apple visade upp Imac Pro på WWDC i juni och gav oss en del av datorns specifikationer har det spekulerats kring vilka processorer företaget kommer använda sig av. När Intels Core I9-processorer presenterades tidigare i sommar trodde en del att det blir dem, men Apple har varit tydligt med att Imac Pro får Xeon-processorer och ecc-minne.

Under tisdagen lanserade Intel en ny serie Xeon-processorer riktade mot arbetsstationer. Xeon W som serien heter ser ut att vara vad Apple väntar på.

De nya processorerna har stöd för ecc-minne och en del andra Xeon-specifika funktioner, men till skillnad från E-serien har de varken stöd för sexkanaligt minne eller mer än en processorer i samma maskin.

Imac Pro kommer ha 8, 10 eller 18 kärnor och det innebär processorerna W-2145, W-2155 och W-2195. De har grundklocka 3,7, 3,3 respektive 2,3 gigahertz och turbo boost 2.0 till 4,5, 4,5 respektive 4,3 gigahertz.

De ger också en fingervisning om vad uppgraderingar av Imac Pro kan kosta. Prisskillnaden mellan den 8-kärniga modellen och den 10-kärniga är cirka 3 000 kronor (den 18-kärniga har Intel ännu inte avslöjat priset på).

Missa inte: Så mycket kan du få hosta upp för en maxad Imac Pro