Laddar långsamt med lightning

Lightning-porten har stöd för prioritetsladdning, och vi behöver inte ta ut vår Iphone ur skalet och ladda den separat. När vi kopplar lightning-kabeln laddas mobilen först, och därefter skalet. Vi kan även stoppa genomladdningen med ett tryck på standby-knappen på baksidan, om vi av någon anledning hellre laddar skalet först.

Laddningen sker dock långsamt, en av få nackdelar med detta skal. Skalet kan bara ge och ta emot 1A, räkna med minst tre timmars laddningstid – bara för batteriskalet.

Batteriskal
Här slipper vi den stora "haka" i nederkanten av skalet som Mophie-batteriskalen alltid dras med, det gör telefonen bra mycket lättare att hantera.

Sedan finns såklart andra nackdelar: Mobilen blir tung. Väldigt tung. Med skalet monterat på en Iphone 7 Plus väger hela paketet 320 gram enligt medföljande specifikationer (cirka 30 gram mer än Juice Pack Air), och blir dessutom mer än dubbelt så tjock än en Iphone utan skal.

Men det gäller för i stort sett alla batteriskal, som ju har både sina fördelar och nackdelar. Den extra kraften sitter på telefonen, redo precis när vi behöver den och vi slipper trassliga sladdar från ett externt batteri.

Kopia eller inte – vi är imponerade. Detta skal har åtminstone fyra viktiga fördelar över värsta konkurrenten Juice Pack Air; Högre kapacitet, ett finurligt sätt att ställa upp telefonen, en lightning-port och allt detta till mindre än halva priset. För den som gillar batteriskal är det här ett oerhört prisvärt val.

Omdöme

Bra köpFör 400 kronor för vi ett batteriskal med lightning-port, högre batterikapacitet och en kvalitetskänsla jämförbar med ”originalet” – till mindre än halva priset. Det är svårt att inte gilla den ekvationen.

Fakta: Coolstuffs Batteriskal till Iphone
Funktion: Batteriskal med lightning-port till Iphone 6/6S/7 och 6 Plus/6S Plus/7 Plus
Vikt: 104 gram (Iphone), 132 gram (Iphone Plus)
Mått: 141 x 72 x 17 mm (Iphone), 162 x 81 x 18 mm (Iphone Plus)
Batterikapacitet: 3 000 mAh (Iphone), 4 200 mAh (Iphone Plus)
Pris: 399 kronor, finns att köpa i Sverige via Coolstuff.

plus

Prisvärd
Ger lite mer än en laddning
Lightning-port

minus

Laddar och laddas upp långsamt
Tung och tjock
Inget ljud via lightning

 

Betyg: 8 av 10