Det här är det billigaste batteriskal vi har testat på länge. Skalet i fråga är en kinesisk produkt som importeras till Sverige av Coolstuff och säljs för 399 kronor – mindre än hälften av vad exempelvis Mophie Juice Pack Air kostar, som också är lite av originalet när det kommer till batteriskal.

Batteriskal

Hade vi bara fått skalet i handen utan att först se priset hade vi nog aldrig gissat att det var så billigt. Vid en första anblick verkar det mesta vi förväntar oss från dyrare batteriskal finnas här, exempelvis en fullt godkänd batterikapacitet på 3 000 milliamperetimmar för Iphone 6/6S/7 och 4 200 milliamperetimmar för Iphone Plus (skalet säljs bara i två storlekar som alla passar respektive storlek av 6- och 7-serien).

Läs också! Mophie Juice Pack Air: Mobilskalet som ger dig en extra dags batteritid (och trådlös laddning!)

Batteriskal
Skalet ger bra respons i alla knappar.

4 200 mah borde i teorin räcka till lite drygt en Iphone Plus-laddning med effektförluster på vägen, och specifikationerna ljuger inte. Vi lyckas ladda vår Iphone 7 Plus från 25 till 100 procent med en pinne kvar på batteriindikatorn på baksidan. Nästa gång hinner vi dock bara ladda upp telefonen nio procentenheter innan skalet ger upp.

Beroende på Iphone-modell borde skalet alltså räcka till en uppladdning, plus lite till. Det får anses vara fullt godkänt, särskilt som Juice Pack Air bara packar 2 420 mah i Plus-modellen, 2 525 mah i den ”vanliga”.

Detta budget-batteriskal har inte trådlös Qi-laddning som Juice Pack Air kan stoltsera med, men här finns istället en lightning-kontakt med stöd för dataöverföring som vi är väldigt glada att se. Tyvärr saknas stöd för ljudöverföring via lightning-porten även om vi synka och överföra data som vanligt, och det är skönt att kunna ladda med samma sladd som tidigare. Vi kan tyvärr inte se att skalet är mfi-certifierat av Apple, men vi har under några dagars testande inte stött på några problem eller felmeddelanden på grund av lightning-porten.

Megatest! 27 skal som skyddar din Iphone 7 och 7 Plus

En kopia som överträffar originalet

Mophie mer eller mindre uppfann batteriskalet för Iphone, och det här är på många sätt en blåkopia av Mophies modell. Till och med materialet känns som Mophies, ett mjukt och greppvänligt plastmaterial som ligger skönt i handen. Skalet är liksom Mophie tvådelat, där mobilen skjuts in i den nedre delen av skalet där batteriet också sitter. På den här "kopian" fästs dock överdelen med magneter, en del som kan plockas bort och agera stöd när vi vill spela spel med handkontroll eller kolla på film. Riktigt smart!

Batteriskal
En riktigt smart lösning för spel, film eller Facetime. Ingen sladd medföljer i paketet, men det behövs å andra sidan inte eftersom vi kan fortsätta använda Iphone-laddaren som vanligt.

Själva skalet gör också ett gott jobb i att skydda telefonen. Det ska vara relativt stötsäkert, och med upphöjda kanter runt skärmen skyddar det vår Iphone bättre mot både repor och sprickor.
 

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning