Det finns en hel del bra spel till IOS och TVOS, om någon missat det, och många av dem blir ännu lite bättre med en tillhörande handkontroll. Kanex Goplay Sidekick är just det, en blåtandsansluten, batteridriven liten handkontroll till IOS och TVOS. Formen och storleken är nästan pinsamt lik Steelseries Stratus som vi testat tidigare, men Kanex variant har inte mindre än två ess i rockärmen som gör att den är värd att kika närmare på.

Ess nummer ett: Goplay har praktiskt nog en liten lightning-port på en nedersidan av kontrollen, som dessutom är mfi-certifierad av Apple så funktionen är garanterad. Och det är väldigt välkommet, för när batteriet i handkontrollen ger upp (efter runt 15-20 timmars spelande) behöver vi inte sträcka oss längre än till den vanliga Iphone-laddaren för att ladda upp enheten igen. Färre sladdar att hålla reda på alltså.

Apple TV: Den ultimata guiden till de bästa apparna

Kanex Goplay Sidekick

Ess nummer två: Goplay kommer med ett litet förvaringsfodral som också kan användas som ställ till Iphone, perfekt för dem som gärna spelar Iphone men ibland saknar ett sätt att ställa upp mobilen på bordet på tåget eller flyget. Underlaget måste dock vara plant, men är det det så orkar det utan problem hålla upp även en Iphone 7 Plus med ett normaltjockt skal. En Ipad står bäst på sitt eget Smart Cover eller liknande. Goplay är helt enkelt gjord för att tas med och är en riktigt rolig reskamrat.

Perfekt på resan – mindre bra för soffan

Skalet och den ringa storleken signalerar att Goplay Sidekick är till för att tas med på resa mer än vad kontrollen är tänkt att ligga hemma på soffbordet. Kontrollen är mindre än en handflata och känns nästan löjligt liten i handen, men funktionen är ändå klart godkänd.

Knapparna fungerar bra med godkänd känsla, och styrkorset är helt okej utan att utmärka sig på något sätt. Den vänstra styrspaken fungerar klanderfritt medan den högra är trög i vissa lägen – något att vara uppmärksam på för den som bestämmer sig för ett köp.

Och visst märks det att kontrollen är liten, det går inte att blunda för. Axelknapparna är riktigt bra med skön respons och klickighet, men L2 och R2 är paradoxalt nog lite svåra att nå, trots att kontrollen är liten. De sitter lite tokigt till längst upp på kontrollen, och när vi hittar ett bekvämt grepp runt handkontrollen hamnar L2 och R2 väl långt bort.

Hela kontrollen är också lite plastig och lätt, vilket förtar en del av känslan. Samtidigt är skalet som också agerar ställning förvånansvärt kvalitativt med en mjuk, härlig yta (kanske borde det egentligen ha varit tvärtom).

Kanex Goplay Sidekick

Visst duger Goplay för spelsessioner hemma i soffan med Apple TV, men helst bara kortare sådana. För längre spelstunder är Steelseries Nimbus fortfarande vår favorit och ett bättre val om merparten av spelandet sker på Apple TV.

Men för den som helst spelar på språng, och bara då och då på Apple TV erbjuder Goplay ändå något unikt med sin lightning-port och sitt kombinerade förvaringsskal och ställning.

Spel som Grand Theft Auto 3, Minecraft och Asphalt blir alla ännu lite roligare med en bra handkontroll. För fler speltips rekommenderas en titt på appen Gamevice Live (Gamevice är för övrigt en handkontroll från ett konkurrerande företag som fästs runt om enheten). Alla spel som finns med där ska också fungera till andra så kallade Made for IOS-handkontroller såsom Goplay Sidekick.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning