Homekit är namnet på Apples smarta hemmet-satsning. Det är en plattform och ramverk för företag och utvecklare att skapa smarta tillbehör till våra hem. Homekit gör det möjligt för oss användare att genom Hem-appen i IOS kontrollera och styra lampor, övervakningskameror, termostater och mycket annat via vår Iphone, Ipad, Apple Watch och Mac.

Vill du också skapa ett smart Apple-hem? Här är allt du behöver veta för att komma igång!

Läs också! Står fönstret på glänt hemma? Vi testar Homekit-sensorn som vet

Apple smart hem
Foto: Elgato

Det här behöver du för att komma igång

Tröskeln för att börja bygga ett smart Apple-hem är lyckligtvis inte alltför hög. Allt som behövs listar vi här nedan.

Glöm inte kolla efter ”Works with Apple Homekit”
 När vi bygger ett smart Apple-hem kan vi inte köpa vilka uppkopplade lampor eller termostater som helst, utan tillbehören måste ha en viss certifiering utfärdad av Apple, kallad ”Works with Apple Homekit”. Certifieringen garanterar att tillbehöret kan användas med Hem-appen i IOS, och säkerställer att tillbehöret följer Apples säkerhetsregler för Homekit.

Missa inte! Netatmo Healthy Home Coach: Få koll på inomhusluften med Homekit

Smart hem Apple
Det här är den officiella symbolen för att en produkt är testad för och stödjer Apples ramverk för det smarta hemmet. Den ska finnas någonstans på förpackningen eller själva enheten. Några produkter kan uppdateras med Homekit-stöd i efterhand, även om de först inte såldes med det.

Värt att notera är att flera tillverkare kan sälja samma typer av sensorer både med och utan stöd för Homekit, så det är viktigt att noga kontrollera att symbolen ovan finns med. På Apple Stores Homekit-sida listas många av de Homekit-tillbehör som finns att köpa i Sverige.