Stöd för Touch Bar i Parallels Desktop 13

Av en tillfällighet har både Parallels och Vmware valt att lansera nya versioner av virtualiseringsprogrammen Desktop och Fusion på samma dag. Båda företagen brukar släppa sina uppdaterade versioner vid den här tiden, strax innan Apple släpper slutgiltig version av årets Mac OS-uppdatering.

Vmware Fusion 10 har fått stöd för Apples Metal-ramverk för snabbare och effektivare 3d-acceleration, vilket även ska ge bättre batteritid och hjälper både spel och professionella program som Autocad. Vmware satsar stort på utvecklare och har släppt en Pro-version med extra funktioner för effektivare utveckling och testande i många olika virtuella maskiner. Stöd för Touch Bar på nya Macbook Pro ingår också med olika snabbknappar.

Parallels Desktop 13 har prestandaförbättringar och ska bland annat ge nästan 50 procent snabbare filoperationer. Förbättrat stöd för retinaskärmar ska ge skarpare text och grafik. Med Pro-versionen kan du nu tilldela upp till 128 gigabyte minne till en vm. Men den kanske största nyheten är stöd för Touch Bar, och Parallels har gått mycket längre än Vmware.

I Parallels får enskilda Windowsprogram specialanpassade genvägar på Touch Bar. I Outlook, Excel och Powerpoint får du programspecifika funktioner, och på skrivbordet förvandlar Touch Bar till Aktivitetsfältet med genvägar till öppna program.

Båda programmen har självklart fullt stöd för Mac OS High Sierra och Windows 10s senaste uppdateringar.