Det var under gårdagen som Apple släppte lös nya betversioner för sina operativsystem TVOS, Mac OS, IOS och Watch OS. Nu har spår av en ny Apple TV-modell hittats i förstnämnda, vilket häller mer bensin på elden för ryktesspridningen.

Det är utvecklaren Guilherme Rambo (!), som legat bakom ett antal av Homepod-käckorna, som på Twitter postat en skärmdump full av referenser till så väl hdr som kodnamnet J105a – vad som tros vara nästa generations Apple TV.

Samma kodnamn rapporterades tidigare i år av Bloomberg men det är första gången som det dyker upp i en version av TV OS.

Det är dock inte första tecknet på en Apple TV med 4k. I somras kunde vi rapportera om spår som hittats i Homepod-mjukvaran där det avslöjades att enheten kommer att stödja samtliga hdr-format, inklusive Dolby Vision. Dessutom har Apple börjat lista filmer i ”Ultra HD” på Itunes vilket så klart inte är en slump.

Tim Cook sa dessutom under WWDC i juni att fler nyheter om Apple TV är att vänta ”senare i år”. Blir det en ny modell i samband med Iphone-eventet i september, tro?