De flesta som bygger en hackintosh gör det med beprövade komponenter – samma Intel-processorer som sitter i riktiga Macar, grafikkort som har testats och trivs i Mac OS, moderkort där alla komponenter fungerar eftersom Apple använder samma tillverkare.

Men en del vågar experimentera mer, och sedan AMD lanserade nya processorserien Ryzen har intresset varit stort för att få Mac OS att starta med den. Användare på hackintoshforumet insanelymac.com har testat sig fram och nu tagit fram en modifierad kernel för Mac OS Sierra som kan köra på Ryzen.

En som utnyttjat det är Youtubaren Dom Esposito, som nu har publicerat en video där han visar upp sitt hemmabygge: En Powermac G5 som har byggts om till Ryzen-maskin. En överklockad Ryzen 1700-processor och Nvidia GTX 1080 Ti-grafikkort utgör kärnan, och allt är vattenkylt.

Esposito säger att han byggde den för att redigera video, men att det finns ett krux. AMD-processorer har inte stöd för Intels Quick Sync-teknik som Apple utnyttjar flitigt i Final Cut Pro X. Det gör att en Macbook Pro är betydligt snabbare i vissa funktioner i det programmet. Nvidia-grafikkortet hjälper inte heller till. I Adobe Premiere Pro blir bilden en helt annan.

Här är några benchmarkresultat:

  • Geekbench en kärna: 4409
  • Geekbench alla kärnor: 26317
  • Cinebench R15: 1770