Som vi skrev häromdagen ryktas Apples nästa smarta klocka att få stöd för LTE. Nu rapporterar Mini-Chi Kuo på KGI, via Appleinsider, att klockan mycket riktigt kommer att kunna koppla upp sig – men att en samtalsfunktion via mobilnätet inte kommer att finnas.

Däremot poängterar han att Apple troligtvis i framtiden kommer att lägga till stöd via en mjukvaruuppdatering. Fram tills dess är det istället Facetime och Skype som gäller.

Kuo menar att utebliven samtalsfunktion gör det enklare för Apple att förhandla med operatörer. Dessutom kan Apple hoppa över 3G helt och bara förlita sig på 4G för att kunna implementera en enklare antenndesign.

Vidare skriver Kuo att Apple antagligen kommer använda ett inbyggt, mjukvarubaserat, simkort kallat e-sim. På så vis sparar de plats och slipper ändra om klockans design allt för mycket.

Nackdelen med e-sim är dock att alla operatörer antagligen inte hoppar på tåget och att LTE-uppkopplingen i så fall blir begränsad till vissa länder och marknader. Om det gäller Sverige återstår att se.