Kodi på IOS

Mediaspelaren Kodi, tidigare känd som XBMC, är ett populärt program för att spela allehanda videoformat på tv från dator eller direkt från en annan källa som en filserver. Du kan enkelt installera det på Mac, Windows och Android, men på IOS har Apple inte släppt in det i App Store. Utvecklarna skriver att du måste ha en jailbreakad enhet, och erbjuder en .deb-fil du kan ladda ner.

Men faktum är att det numera finns flera sätt att installera appar från andra källor än App Store utan att jailbreaka. Det kallas ”sideloading” och går ut på att på något sätt kryptografiskt signera appen så att IOS går med på att installera och köra den.

Metod ett: Cydia Impactor

Jay Freeman, eller Saurik som han också kallas, är utvecklaren av Cydia. Han har även tagit fram programmet Cydia Impactor som bland annat kan användas för att signera och installera appar på IOS. För att installera appen behöver du en .ipa-fil. Utvecklarna av Kodi gör ingen sådan tillgänglig, men Redmondpie har lagt upp en här.

Ladda ner Cydia Impactor för ditt system här.

Anslut din Iphone eller Ipad, stäng av Itunes, öppna Cydia Impactor, dra och släpp Kodi-ipa-filen på programmet, kontrollera att din IOS-pryl är markerad som mål och klicka Start. Sedan måste du fylla i ditt Apple-id (du kan skapa ett nytt om du är orolig över din integritet).

När appen är installerad öppnar du Inställningar -> Allmänt -> Profiler (eller Profiler och enhetshantering). Gå vidare till profilen med ditt Apple-id och godkänn appen.

Med Xcode

Om du inte gillar att ladda ner appar från okända källor kan du använda .deb-filen som finns på Kodis webbplats och installera den med hjälp av Xcode och programmet IOS App Signer. Xcode är gratis på Mac App Store och du behöver inte vara medlem i IOS Developer Program för att installera sideloada appar på det här sättet.

Utvecklaren av IOS App Signer har en detaljerad genomgång av hur du installerar just Kodi, inklusive hur du aktiverar ditt Apple-id-konto för app-signering.

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Mjukvaror (Mac) just nu