Lokalt synkad musik och podcaster är ett bra sätt att ta med sig sin favoritlyssning på löpturen eller gympasset, utan att behöva ha telefonen med sig – och gör Apple Watch till en tänkbar ersättare för de som fortfarande håller fast vid Ipod.

Men hittills har det varit krångligt att lyssna på lokalt synkroniserat ljud till Apple Watch. Apple Music erbjuder visserligen en synkroningseringsmöjlighet, men för Spotify saknas det fortfarande – ända sedan Spotify lade sig i utvecklingen av Spotty/Snowy i april i år har det varit tyst på den fronten. Och detta trots att Apple Watch funnits på marknaden i mer än två år.

Det finns andra alternativ för att synka exempelvis poddar, Watchcast som vi tidigare testat är ett av dem.

Läs mer! Watchcast: Bästa appen hittills för att synka podden till Apple Watch

Men en av de mest populära podcast-apparna överger nu möjligheten att synka lokalt till klockan. I den senaste uppdateringen av Overcast, släppt under förra veckan, finns inte längre möjligheten att offline-synka. Det rapporterar Appleinsider. Funktionen ”Send to Watch” lades till så sent som i april i år, men överges alltså redan några månader senare.

Overcast
Overcast-appen fungerar fortfarande till Apple Watch, men förlorar nu en funktion.

Förklaringen ska vara att offline-synkningen byggde på ett ”fulhack” som nu slutat fungera i betaversionen av Watch OS 4. Utvecklaren Marco Arment menar att en ny lösning finns, men att den helt enkelt inte fungerar tillräckligt bra. Dessutom ska bara 0,1 procent av användarna ha utnyttjat funktionen.

Overcast-appen till Apple Watch som ger möjlighet att styra uppspelningen och välja poddar att spela upp via Iphone, finns fortsatt kvar.

Stort test: Bästa podcast-appen för din Iphone