Precis som tidigare rykten gjort gällande lanseras Apple Pay i Sverige under tisdagen. Nordea-kunder blir bland de första att använda sig av den kontaktlösa betalmetoden i kompatibla betalterminaler i butiker, i appar eller i webbutiker. Även kunder med ett Mastercard från St1 kan använda tjänsten från och med idag.

Nordea-kunder behöver tillgång till mobilbanken eller den nya appen Nordea Wallet för att komma igång med Apple Pay. Visa- och Mastercard-innehavare kan från och med tisdagen använda Apple Pay på de platser där kortföretagens kontaktlösa betalningar används. Mastercard listar exempelvis dessa i appen Mastercard Nearby och på sin hemsida.

I parkeringsappen Easypark är Apple Pay nu också ett nytt betalalternativ, liksom en i en mängd andra appar som Foodora, Asos och Kry. Ticket Rikskuponger listas under "Kommer snart" där samarbetspartnerna Nordea och St1 finns namngivna på Apples svenska sajt för Pay. När övriga svenska banker kan tänkas hoppa på tåget vet vi i dagsläget inte.

Precis som när Samsungs betaltjänst Samsung Pay lanserades i Sverige är kortföretagen eld och lågor.

– De flesta svenskar använder redan mobilen för betalningar eller banktjänster och är vana vid att ha flera olika tjänster i mobilen. Lanseringen av Apple Pay i Sverige gör att ännu fler kan använda sina mobila enheter för säkra och bekväma betalningar, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa i ett uttalande.

Hos Mastercard är det också positiva tongångar. Sasha Krstic, regionschef i Norden yttrar sig så här:

– Allt fler människor använder digitala enheter för betalningar varje dag. Vår tokeniseringsplattform MDES gör det möjligt att betala smidigt och säkert med ditt Mastercardkort digitalt. Med dagens lansering av Apple Pay, i samarbete med våra kortutgivare, stärker vi vår satsning kring att erbjuda Mastercards kortinnehavare trygga och smidiga mobila betalningar i alla kanaler.

Hoppa till sida 3 i artikeln för att ta reda på hur du kommer igång med Apple Pay redan idag!