5. Ethernet-port på din Ipad – Apples Lightning till usb 3-kameraadapter

Apples Lightning till usb-kameraadapter finns i ytterligare en variant, med det lilla tillägget ”usb 3”. Det anger inte bara högre överföringshastigheter, utan här finns också en lightning-ingång på adaptern. Ingången kan användas dels för att ladda paddan, dels för att strömförsörja vissa typer av tillbehör som kopplas till usb-porten.

Lightning-adapter
Foto: Apple

Med en usb-ethernet-adapter, till exempel Apples egna, kan vi på detta sätt få trådbundet internet direkt till paddan, perfekt om vi vill fortsätta jobba utan att störas av en svajig uppkoppling. Det blir några sladdar och adaptrar, men det går.

Ethernet-adaptrar som kopplas in i ett usb-uttag kan kräva mer ström än vad Ipaden kan leverera, därför är det smartare att köpa denna usb 3-kameraadapter då den kan strömförsörja också en del tillbehör. Har vi istället den mindre usb-kameraadaptern utan lightning-ingång kan vi behöva gå en omväg via en strömförsörjd usb-hubb – och då blir det ännu fler sladdar på bordet.

Vi har bara gläntat på vad en usb-port gör möjligt för Ipad. Både Apples usb-kameraadapter och usb 3-kameraadapter kan till exempel ansluta midi-tillbehör och vissa streckkodsskanners via usb-porten. Däremot är det i dagsläget inte möjligt att koppla in en extern usb-hårddisk – även om vi fortfarande hoppas på att Files-appen och IOS 11 i framtiden kommer innebära nya möjligheter för Ipad.

För den som vill läsa ännu mer om saken, kolla in Apples support-sida för kamera-adaptern här (engelska).

Pris: 395 kronor
Mer information: Apple