Det är långt ifrån första gången vi hör rykten om att Apple planerar att lansera ett par smarta glasögon, men nu har nya påstådda uppgifter om hur glasögonen ska fungera läckt ut.

Financial Times och Macrumors skriver att Apple just nu testar ett flertal prototyper för att hitta den bästa tillämpningen. En av dessa prototyper är ett par glasögon utan en egen skärm. Istället ska glasögonen använda Iphones skärm, ungefär som Snap Spectacles fungerar idag. I Apples prototyp sitter enligt uppgifterna 3d-kameror som ska göra ar-upplevelser möjliga. Inga andra prototyper nämns.

Läs också: Läckt dokument kan ha avslöjat Apples AR-glasögon

Inga slutgiltiga beslut om glasögonens funktion eller utseende har tagits ännu, men enligt tidigare uppgifter har Apple accelererat utvecklingen av glasögonen, som kan vara redo för lansering så tidigt som år 2018.

Apples VD Tim Cook har länge talat högt och väl om hur fantastiskt ar är, och kallat det för ”en av de stora sakerna som vi kommer att titta tillbaka på och gräva i hur det började.” Och att sätta ar-upplevelser på nästippen (istället för att hålla en Iphone framför sig) skulle säkerligen förhöja upplevelsen ytterligare.

Missa inte: Apples vd hyllar augmented reality ännu en gång: "Det finns överallt”