Vem behöver analytiker för läckor när Apple gör det så bra själva? Under de senaste dagarna har koden i Homepad avslöjat allt från designen på Iphone 8 till detaljer om Face ID och nya funktioner. Nu kommer nästa bomb – nästa generations Apple TV.

Det är Appleinsider som rapporterar att utvecklaren Guilherme Rambo än en gång grävt i kod och upptäckt referenser till en Apple TV som tydligen har stöd för 4k och HDR10. Som pricken på i:et finns dessutom spår efter Dolby Vision – den andra standarden för utökad hdr.

Men det slutar inte där. En läsare till Appleinsider har berättat att kod för HLG (Hybrid Log-Gamma) också finns, vilket är en annan typ av hdr. Denna versionen är fri att använda för alla, utan licensavgift, och har utvecklats av bbc och nhk.

Läckan bekräftar det vi mer eller mindre redan misstänkt – att en ny version av Apple TV är på ingång. Med tanke på att Tim Cook under WWDC i juni sa att fler tv-nyheter är att vänta under hösten, är det mer eller mindre bekräftat att en ny Apple TV kommer att släppas inom en snar framtid.