Apple presenterade under tisdagskvällen resultatet för räkenskapsårets tredje kvartal.

Omsättningen under perioden uppgår till 45,4 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 42,4 miljarder dollar för motsvarande kvartal 2016. Med andra ord handlar det om en ökning med 7,2 procent.

Vinsten efter skatt uppgår till 8,72 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 7,8 miljarder dollar för motsvarande period 2016. Här ligger ökningen på 11,9 procent.

Apple

Vad gäller Iphone såldes det 41 miljoner exemplar, vilket är 0,6 miljoner fler än för ett år sedan. Försäljningen var i nivå med vad analytikerna räknat med, så siffrorna kommer inte som någon större överraskning.

När det kommer till Ipad hamnade siffran på 11,4 miljoner sålda enheter, vilket kan jämföras med 9,95 miljoner förra året. Det här segmentet gick betydligt bättre än vad analytikerna räknat med, å andra sidan har vi ju fått se nya modeller under perioden.

Vidare såldes det 4,3 miljoner Macar, vilket kan jämföras med 4,25 miljoner samma period 2016. Här kan det påpekas att de nya modellerna som släpptes på WWDC i juni har bidragit till ökningen.

Segmentet "Övriga produkter", vilket bland annat omfattar Apple TV och Apple Watch, hade en omsättning på 2,74 miljarder dollar. Det är en ökning med 23 procent jämfört med förra året.

Avslutningsvis går det bättre än någonsin för App Store och övriga tjänster. Här ligger omsättningen på 7,27 miljarder dollar, vilket är 22 procent högre än för ett år sedan.

- Vi är väldigt glada över att rapportera vårt tredje raka kvartal med accelererande tillväxt, säger Apples vd Tim Cook i en kommentar.

IDG News