För ett par veckor sedan passerade Mac Mini 1 000 dagar utan uppdateringar. Det är bara Mac Pro som har gått längre utan en uppdatering, men när Apple har utlovade en uppdatering av den fick Mac Mini bara kommentaren ”den är fortfarande en del av vårt sortiment”. Mac Mini från 2014 är dessutom inte den snabbaste modellen, den äran har modellen från 2012.

Apple har helt enkelt inte gett Mac Mini speciellt mycket kärlek de senaste fem åren, men ändå försvinner den inte. Varför?

Mac Mini

Bevis på liv?

Vi gillar att vara optimister när det går. Mac Mini har ett praktiskt ändamål för Apple som en allsidig Mac du kan placera i nästan vilket scenario som helst. Den kommer aldrig bli en storsäljare som Macbook eller Imac, men det finns hundratals användningsområden där den passar. Vi har använt Mac Mini som server och hemmabiolåda. Vi har sett den i bibliotek och skolor. För 5 500 kronor kan du fortfarande plugga in vilken skärm och tangentbord som helst och få någon att byta från Windows till Mac, precis som Steve Jobs beskrev det när den första modellen släpptes.

Så vi tror att Apple behåller Mac Mini med en uppdatering var andra eller tredje år eftersom den är bra att ha men inte särskilt väsentlig. Vi tror inte att den kommer försvinna ur sortimentet. Det är mer troligt att en uppdatering kommer släppas förr eller senare, baserade på modernare Intel-kretsar och stöd för Apples senaste tekniker, och den modellen kommer i sin tur sitta orörd i flera år.

Apple Mac Mini - 2,6GHz DC 8GB 1TB

Bästa pris just nu: 6895 kr