Miniskrivaren Prynt gör vår Iphone till en gamla tiders Polaroid-kamera, men med den digitala fotografins alla fördelar. Instagram-bilder och annat som annars gömmer sig i mobilen kan få liv med en skrivare, och ännu roligare blir det om skrivaren går att koppla direkt till vår mobil.

Prynt är tillverkad av ett litet, franskt startup-företag. Skrivaren har ett eget uppladdningsbart batteri, och vår Iphone fästs direkt mot skrivarens lightning-kontakt. En bild tar under en minut att skriva ut, och det är en rolig upplevelse tillsammans med den tillhörande appen – som är riktigt bra. Med appen försöker den här miniskrivaren nämligen vara mer än bara en skrivare.

Test HP Sprocket: Charmig miniskrivare med stort underhållningsvärde

Prynt

Appen får bilderna att röra på sig

Det är från appen vi skriver ut våra bilder. Appen hämtar bilder från mobilens bildbibliotek, från Instagram eller Snapchat, eller så fotar vi direkt från kameran. Bilderna kan skrivas ut som de är, eller redigeras i appen. Prynt kan skriva ut kantfria bilder, alternativt ge bilderna en liten ram runt motivet som påminner om Polaroid-bilder. I appen finns även ett försök till ett socialt nätverk, där vi kan följa och upptäcka andra Prynt-användare.

Den stora grejen med Prynt-appen är ändå augmented reality-funktionerna. När vi skriver ut en bild kan vi välja att lägga till en video till bilden, bra om vi till exempel har video fångad från samma tillfälle. Är den utskrivna bilden däremot ett live-foto läggs videon till automatiskt. Bilden kan vi sedan scanna med Prynt-appen, och så spelas en video upp över bilden. Resultatet blir riktigt häftigt, med bilder som får liv.

Prynt
Håll mobilen över en bild, så kan det se ut såhär.

Bilderna och videon sparas i molnet, så andra som har appen installerad kan skanna också andras bilder för att se om det finns en video till. Det är lätt att se hur det skulle kunna bli ett roligt inslag på en fest eller annan tillställning, med bilder uppsatta som gäster kan skanna för att se bilderna få liv.

Läs också: Bättre bilder direkt från din Iphone – vi testar Olloclip

Bristande bildkvalitet

När appen är både bra och rolig att använda, är desto sämre ställt med bildkvaliteten på de utskrivna bilderna. Färgerna saknar liv och får en på tok för varm ton. Dessutom finns knappt någon skärpa att tala om. Det är tur att bilderna blir små, 5 x 7,5 centimeter, för de duger bäst för att ha i plånboken eller kanske hängas på kylskåpet.

Kul är dock att bilderna också kan användas som stickers. På baksidan kan vi dra bort ett lager papper och sedan klistra bilderna någonstans. Tio papper medföljer, och ett 40-pack fotopapper kan köpas till för 249 kronor. Det betyder att varje bild kostar drygt sex kronor att skriva ut, vilket knappast kan kallas billigt.

Prynt
Appen är trevlig att använda, och innehåller en del redigeringsfunktioner. Här ser vi även skrivarens batterinivå.

Det uppladdningsbara batteriet i skrivaren ska hålla för 20 utskrifter, men vi upplevde att den slukade ström snabbare än så. Laddningskontakten är dock en vanlig mikro-usb så det är enkelt att ladda skrivaren även när vi är på språng, om vi bara har en powerbank med oss.