Magsafe kan mycket väl ha varit en av Apples bästa uppfinningar. Att slippa dra ned datorn i golvet för att någon snubblar över laddaren är en genial idé. Eller var, kanske vi ska skriva, för som bekant saknar det senaste generationen Macbook och Macbook Pro en magnetlösning för laddaren. Istället är det laddning via usb-c som gäller, och den kabeln sitter som berget i datorn. (Apple ser dock ut att jobba på en ny lösning på problemet).

Test: Sladden som fixar Magsafe till din Macbook Pro

Men kanske kommer räddningen för våra datorer i höst. Anywatt är en liten och ganska tjock adapter med en usb-c-kontakt på ena sidan och ingång för Magsafe 2 på andra sidan, naturligtvis magnetisk så att sladden rycks loss om någon drar i den eller snubblar över den.

Anywatt
Foto: AnywattAnywatt finns i flera med några olika ingångar för laddning, bland annat Lightning och, som på bilden, Magsafe 2.

Anywatt ska ha stöd för USB-C PD, så genomgångsladdning i hög hastighet ska inte vara några problem. Magsafe-liknande lösningar har vi sett förut, inte minst Breaksafe-sladden från Griffin, men med en adapter som Anywatt kan vi återanvända en gammal Macbook-laddare till en ny Macbook Pro, dessutom blir det möjligt att låna kompisars laddare.

Anywatt finns ännu inte på marknaden, utan upphovsmännen har lanserat en Kickstarter-kampanj (som redan nått sitt mål) för att kunna finansiera adatpern. Som The Verge noterar finns dock några frågetecken att ta hänsyn till, som att Apple har patent på Magsafe och sällan brukar låta andra använda deras teknik för tillbehör.

Den som ändå vågar satsa kan lägga 19 dollar (cirka 160 kronor) på Anywatt med Magsafe-kontakt. Leverans ska ske i september, om inte Apple protesterar. Tyvärr är modellen med Magsafe slutsåld i skrivande stund.