När Apple släppte nya modeller av Imac på årets WWDC-konferens såg den precis likadan ut som föregående modell, släppt 2015, medan desto mer har hänt på insidan. Förutom thunderbolt 3 har den stationära Macen begåvats med Kaby Lake-processorer och nya grafikkort.

Siffror från den populära testbänken Geekbench om hur nya Macen presterar har börjat dyka upp på nätet, och bland annat Macrumors noterar att Kabe Lake-processorerna ger en runt 15-procentig förbättring i flertrådade uppgifter.

Test: Macbook Pro med Kaby Lake – så snabb är Apples nya dator

En förbättring, men inte omvälvande på något sätt. Desto större förbättring ser vi på grafik-sidan. 2017 års Imac är utrustade med AMD Radeon Pro-kort, som bäst Radeon Pro 580 med 8 GB grafikminne.

Geekbenchs nya test GPU Compute Benchmark mäter saker som bildbehandlings-processer och simuleringar, och här rör det sig om en upp till 80 procent stor förbättring jämfört med 2015-modellerna.

De borde göra många proffsanvändare glada, inte minst alla som producerar 4k-videor. Dels för att Intels Kaby Lake-processorer hanterar 4k-material mer effektivt än utgående Skylake, dels på grund av att bra grafikprestanda blir allt viktigare i många program, däribland videoredingeringsprogram som Final Cut och Adobe Premiere.

Håll utkik efter ett test av nya Imac här på MacWorld under nästa vecka!

Läs också: Apple släpper egpu-box och bygger in stöd i High Sierra