Lägret heter kort och gott Apples Sommarläger och riktar sig till barn i åldrarna 8-12 år som är nyfikna på att vara kreativ med kod. Lägret är tre dagar långt och låter barnen utforska kodning, illustation, musikkomponering och filmskapande. Med hjälp av Swift Playgrounds kan barnen programmera spel och göra Sphero-leksaker till huvudpersoner i ett slutprojekt som visas upp för familj och vänner på lägrets sista dag.

Nu är det inte någon sommaridyll ute på landet det här handlar om, utan lägret tar plats på någon av de tre Apple Store som finns i Sverige; i Täby centrum utanför Stockholm, Emporia köpcenter i Malmö, samt Väla centrum i Helsingborg. Lägret är kostnadsfritt och sker vid några olika tillfällen under juli månad.

Swift Playgrounds
Foto: Apple

För den som inte får plats på lägret, eller bara inte kan få nog av kod, finns fler möjligheter i programmet ”Today at Apple.” ”Barntimmen” på Apple Store låter barn leka med Sphero-robotar och skapa filmer med Imovie, och det finns även nybörjarkurser i kodning med Swift Playgrounds för barn över tolv år.

Läs mer: Apple anordnar seminarier i sina egna butiker