I framtiden kommer du kanske kunna läsa hela din medicinska journal, se alla gamla och aktuella recept, och alla annan relevant information som rör din kontakt med sjukvården, direkt i din Iphone.

CNBC rapporterar nämligen att en hemlig utvecklingsgrupp inom Apple håller på att ta fram system för att göra Iphone till din personliga digitala journal.

Tanken är att provresultat, läkarutlåtanden och annat automatiskt eller manuellt ska kunna laddas upp till din Iphone, där du kan läsa dem själv och kanske framför allt enkelt dela dem med andra läkare om du besöker en annan klinik. Som det är idag används ofta olika journalsystem i olika organisationer och det kan ibland leda till missar i vården. Med Apples planerade system skulle patienter själva få viss kontroll över sin information och möjlighet att se till att läkare har hela bilden.

Apples chef för mjukvaruteknik Bud Tribble sägs vara en av de drivande personerna i gruppen. Tribble, som är utbildad läkare, var med och utvecklade utsprungliga Macintosh och har tidigare pekats ut som en av tre ”integritetstsarer” på Apple som granskar och godkänner alla nya funktioner som på något sätt hanterar användares personuppgifter.