Enligt en ny undersökning från Setapp är en stor del av utvecklarna missnöjda med Mac App Store, Apples butik för datorprogram.

69 procent av utvecklarna svarar att det inte är värt att låta Apple lägga beslag på 30 procent av intäkterna. Andra saker som väcker irritation är långa handläggningstider, att man inte får lov att erbjuda demoversioner eller paketpris, bristen på analysverktyg och att det inte går att svara på kommentarer från användarna.

Det finns även ett visst missnöje med att programmen inte får lov att få tillgång till vissa systemfunktioner, något som kallas för ”sandboxing”.

Mac App Store

Enligt rapporten har 30 procent av utvecklarna valt att inte sälja sina program via Mac App Store, medan 23 procent enbart säljer sina program via Apples butik. Resterande 47 procent säljer programmen både i egen regi och via Mac App Store.

Många förståsigpåare hade förväntat sig att Apple skulle presentera stora förändringar av Mac App Store på WWDC, men av någon anledning valde företaget att nöja sig med att förändra App Store för IOS.